SON DAKİKA
SON DAKİKA


Santrforsuz Trabzonspor
11.04.2021

Trabzonspor, Rize deplasmanında oyunda üstünlük sağlasa bile mevki, oyun, taktik disiplini olsa bile sahadan galip ayrılamadı. Bu sonucun nedenlerine bakacak olursak;

1- Trabzonspor’da santrfor yok. Bu Djaniny santrfor oynamayı bilmiyor. Sağdan, soldan gelen ortalarda topun nereye geleceğini sezip hamle yapmıyor. Orta sahadan gelenlere verkaç yapmak için gözükmüyor. Orta saha oyuncularına şut pozisyonu hazırlamıyor. Arkadaşlarıyla pas alışverişi yetersiz. Çok basit top kaptırıyor. E haliyle santrfor olmayınca Trabzonspor net pozisyonlar bulamıyor. Golü kim atacak?

2- Marlon, Baker, Flavio, Yunus Mallı, Djaniny, Afobe… bu oyuncularla Trabzonspor’un şampiyonluğa oynaması mümkün değil. Bu oyuncular çok sıradan, önemli özellikleri bulunmayan isimler. Anadolu takımlarında bu oyunculardan çok var. Biraz Djaniny boş alan buldu mu kontra ataklarda faydalı oluyor. Onun haricindeki oyuncuların Trabzonspor’a bu yetenekleri ile katkı sağlamadıklarını görmekteyiz.

3- Abdullah hocanın yapacak fazla bir şeyi yok. Geldiğinde bu oyuncu kadrosunu elinde buldu. Devre arasında Yunus Mallı yerine ciddi bir santrfor aldırmış olsaydı takım şuan sıralamada çok daha üstlerde olabilirdi. Yusuf Sarı’ya daha çok verse ve kaleye yakın kullansa oyuncunu ceza sahası çevresinde çabukluğuyla çok daha fazla katkı vereceği kesindir. 

4- Trabzonspor’da önemli eksikler vardı. Özellikle hücum bölgesindeki Nwakeme, Ekuban ve Abdülkadir Ömür gibi yıldızların olmayışı takımın hücum gücünü çok aza indiriyor ve takım net pozisyon üretmekte ve gol atmakta sıkıntı yaşıyor.

5- Trabzonspor’da altyapıdan gelen oyuncular yine çok başarılı performans ortaya koydu. Uğurcan, Hüseyin ve Abdulkadir Parmak takımın yine en iyilerindendi. Ülkemizde Trabzonspor ve Altınordu olmasa Türkiye’ye futbolcu yetiştirecek başka bir kulüp yok. Altyapıdan gelen oyuncuların sayısı ne kadar artarsa Trabzonspor’da şampiyonluğa o kadar yaklaşacaktır.

Rizespo, hem komşumuz hem de kardeş takımımızdır. Ligde kalması ve başarılı olması bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlamakta. Trabzonspor karşısında oynamış oldukları futbolla ve ligde vermiş oldukları mücadele ile yoluna başarılı bir şekilde devam ediyorlar. Rizespor’un da yapması gereken çok iyi bir altyapı kurmak ve buradan A takıma oyuncular yetiştirmektir.  Sürekli yabancı transferlerle ligde varlığını ve devamlılığını sürdürmesi çok zordur. Bu konuda Trabzonspor’u kendine örnek almalıdır. Rizespor’un geleceği altyapılarıdır. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap