SON DAKİKA
SON DAKİKA


Savaşmadan kazanamazsın
9.07.2020
 

TRABZONSPOR bu sezon oynamış olduğu futbolla ve kazanmış olduğu derbiler ile şampiyonluğun en büyük favorisiydi. Büyük bir avantaj yakalamıştı. Ama artık matematiksel olarak şansı olsa bile ligin bitmesine 3 maç gibi kısa bir süre kaldığı için Başakşehir daha avantajlı gözüküyor.


Nedenlerine bakacak olursak;
1-Futbol da iki prensip vardır; hücum ve savunma. Maalesef Trabzonspor hücum olarak çok iyi oynamasına rağmen top rakibe geçince savunma prensipleri adına hiçbir şey yapmıyor. Baskı ve pres yok. Rakibin oyunu istediği gibi oynamasına müsaade ediyor. Rakipler çok rahat oyunun yönünü değiştirip, hızlı hücumlarla direkt Trabzonspor defansıyla karşı karşıya kalıyor.
2-Hüseyin Hoca takımı öne geçtikten sonra rakibinin yapacağı ataklara karşı en azından skoru koruma adına oyuncularını hazırlaması gerekiyordu. Değişikliklerini de buna göre yapmalıydı. Ancak ortaya çıkan tabloda başarılı olduğunu söyleyemeyiz.
3-Bir takım şampiyonluğa savaşarak ve oynayarak gider. Michael Jordan’ın dediği gibi: 'Yıldızlar sadece maç kazandırır. Takım şampiyon yapar' Trabzonspor’un çok özel yetenekli oyuncuları olmasına rağmen bir türlü takım halinde savaşmayı öğrenemedi. Sonuç olarak; zorlu mücadeleleri kazanıp kendi sahanda kolay maçlara puan kaybediyorsan demek ki zihinsel olarak iyi hazırlanmıyorsun
4-Bizim takım 1996’da şampiyonluğu kaybetti. Aynı trajedi durumu yaşıyoruz. Fakat bizim takım ve bu takım arasında ki fark, biz koşuyorduk, mücadele ediyorduk, rakibe top oynatmıyorduk adeta maçlar tek kale oynanıyordu, rakibi ezerek şampiyonlukları kaçırıyorduk Maalesef bu takım kendi sahasında hiçbir iddiası olmayan Ankaragücü ve Antalyaspor’la berabere kalarak ve futbol olarak da çok kötü oynayarak şampiyonluktan uzaklaştı.
5-Hüseyin Hoca’nın da yapacağı çok fazla bir şey yoktu. Takımda mücadele eden takımı ateşleyen, orta sahada rakibe baskı ve pres yapan, mücadele içerisinde doru müdahaleler yapan oyuncularımız olmadığı için, bu ligde çok rahat şampiyon olacak takım, tüm avantajını kaybetti.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap