SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sonucu Abdullah Hocanın Tercihleri Belirledi
4.04.2022

Sevgili Abdullah hocam bu sezonun yıldızı sizsiniz fakat diyorum iki defans oyuncu yok. Sol bekin yok. Ne yapmak lazım? Orta saha rakibi durdurmak lazım. Siopis tek başına rakibi nasıl durdursun? Bakasetas ve Abdülkadir Ömür’ün yan yana oynayamayacağı artık kesin! Israr etmenin bir anlamı yok. Eğer Bakasetas’ı çıkartıp Berat’ı oyuna koysaydın veya Dorukhan’ı orta sahaya almış olsaydın.  Orta sahayı rakibe vermezdin ve maç bu sonuçla da bitmezdi. Sol bek Puchacz beğenip alanın futbol bilgisi sorgulanmalı veya bu arkadaşlar bir daha futbolcu almamalı bu adamı Trabzonspor’a kim kastı?

Trabzonspor, Beşiktaş müsabakasında bakalım neler oldu;

1-Beşiktaş oyuna çok tempolu ve hızlı başladı. Hocanın 3-5-2 taktiği oynar mı? Oynar. Bu sistemin en önemli oyuncuları 5’lilerin sağında ve solunda oynayan oyuncular. Rosier ve Rıdvan ile bütün rakipleri yıkar. Trabzonspor’a karşı da aynısı oldu. Bu ikili Türkiye’nin en iyi kanat oyuncuları.

2-Trabzonspor taktik olarak hiç hazırlanmadı. Beşiktaş’ın defansta üç tane uzun oyuncusu var. Cornellius olmadığı halde kornerleri, duran topları, faulleri hep yüksek kullanarak adeta Beşiktaş’ın defansını coşturdu. Ne zaman ki oyuna Cornelius girdi, denge geldi.

3-Beşiktaş, orta sahayı çok iyi kullandı. Maalesef Abdullah hoca taktik olarak burada da yanlış kadro çıkardı. Abdulkadir ile Bakesetas yan yana oynamaz. Ama ısrarla oynatmaya devam ediyor. Ve orta alanı bir kişi eksik oynatıyor. Beşiktaş ise bir oyuncu avantajını çok iyi kullanarak dönen topları alıyor. Oyunun yönünü çabuk değiştiriyor. Kanatları çok iyi kullanıyor ve orta sahada üstünlüğü ele alınca Beşiktaş oyunda üstünlüğü rahat ele geçiriyor. Haliyle oyunda daha üstün gözüküyor.

4-Trabzonspor’da forvet oyuncuları çok yetersizdi. Djaniny, Cornelius ve Visca çok top kaybetti. Çok basit pas hataları yaptı. Forvet hattına oyunu taşıyamayınca sürekli Beşiktaş’ın kontra atakla hızlı hücum başlatmasına neden oldu. Özellikle Djaniny ve Nwakaeme’nin formsuzluğu maçın sonucunu belirlemede etkili oldu. Ayrıca Abdullah hocanın Bakasetas’ı ısrarla oyunda tutması Dorukhan veya Berat’ı orta sahaya almaması ve bu hamlelerde geç kalması maçın sonucuna etki etti.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap