SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sonucu hakem belirledi
19.03.2022

Yazıma başlamadan önce Abdullah hocama birkaç sorum olacak. Erce ısrarını anlamıyorum! Arda varken neden Erce? Arda ne zaman oynayacak ya da genç kaleciler ne zaman şans bulacak? Çok merak ediyorum. Maça gelecek olursak; Trabzonspor, Rizespor deplasmanında çok ağır bir sahada istediği performansı ortaya koyamadı. Nedenlerini ise şöyle sıralayabiliriz:

1-Hakem, bu maçı neden iptal etmedi? Neden bu sporcuların bu kadar ağır sahada ve futbol oynanmayacak bir yerde ısrarla müsabakayı oynattı? Anlaşılır gibi değil. Bir çok pozisyonda saha çizgileri görünmediği gibi verilecek bütün kararların da tartışılacağı bir müsabakayı oynatması hem futbol kalitesini düşürdü hem de kendi kalitesini ve performansını düşürmüş oldu.

2-Bu tür futbol oynanmayacak sahada artık futbolcular birbirleriyle mücadele edecekler daha çok kazanmak isteyen daha çok sahada mücadele gücünü ortaya koyan ve rakibi oynatmayan, rakibi hataya zorlayan karambol, seken top, duran toplar ve tür pozisyonları takip eden takım sahadan galip ayrılacaktır. Takımınız ne kadar iyi olursa olsun aynı direnci göstermezseniz aynı mücadele gücüyle karşılık vermezseniz bu sahada iyi sonuç almanız mümkün değil.

3-Ceza sahası içerisindeki bütün oyuncular rakibin yapmış olduğu akınlarda, yapılan ortalarda ceza sahası içerisinde stop yapmaz. Çünkü bu hava şartlarında stop yapmak, top sürmek, geri pası vermek çok zordur. Bunu Nwakaeme’nin bilmesi gerekir. Yapmış olduğu bir yanlış stop, Trabzonspor’un gol yemesine neden oldu. Ve Rizespor’u bu gol ateşledi. Ve müsabakaya döndürdü. Kümede kalma umudu doğdu ve kazanmak için tam kapasitesini ortaya koyarak ölümüne oynadığını gördük. 4-Sonuç olarak Abdullah hoca, sahaya çok doğru bir kadro ile çıktı. Trabzonspor, çok yumuşak bir takım. Rakibin oynamasına müsaade ediyor. Ve çok pas yapan, topa sahip olan sabırlı ve uygun bir şekilde özellikle ikinci yarıları iyi oynayan Trabzonspor, bu sahada istediği futbolu oynayamadı. Ve sonuç da kaçınılmaz oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap