SON DAKİKA
SON DAKİKA


Teşekkürler atan ve tutan
23.02.2020

Trabzonspor, zorlu Beşiktaş deplasmanından yenilmeden ayrılması bu futbola göre büyük başarıdır. Neleri iyi yaptık, neleri yapamadık:

1-      1-0 müsabakaya önde başlamasına rağmen çok hızlı ve tempolu oynayan Beşiktaş karşısında daha çok topa sahip olmalıydı, daha çok pas yapmalıydı, oyunun temposunu düşürmeliydi. Topu rakibe vermemeliydi.

2-      Beşiktaş’ın ataklarından sonra Trabzonspor, defansta sahip olduğu toplara akınları başlatırken, öne doğru çabuk hızlı, kontra atakları yapmalıydı. Bunları yaparken çok büyük pas hataları yaptı özellikle orta saha oyuncuları forvet hattına topları aktarırken, yapılan büyük pas hataları Trabzonspor’un akınlarını engellemiş oldu. Orta sahadan forvette ki oyunculara isabetli paslar atılmadığı gibi kendi aralarında da pas yapma isabet oranı son derece düşüktü.

3-      Rakip Beşiktaş, kanatları çok iyi kullanırken, özellikle sağ kanattan Gökhan Gönül ile sağ kanattan çok hızlı hücumlar yaparken, soldan Caner ile etkili ataklar yaparken, Guilherme ve Sturridge bu oyuncuları takip etmeliydi. Bu oyuncuların hücuma çıkmasını engellemeliydi ve takımlarına defansif anlamda katkı sağlamalarılardı. İki hem hücumda olmadıkları gibi hemde defansa yardım etmeyerek, adeta takımı 9 kişi oynattılar.

4-      Trabzonspor’da Uğurcan ile Shorloth’un orta koyduğu büyük başarı ve performans alınan beraberlikte büyük pay sahibi oldular. Uğurcan kalede devleşip, gol ataklarını engellerken, Shorloth ise hücumda adeta 3 kişilik oynadı, 2 tane gol attı. Takımın hücum gücünü adeta tek başına sırtlayarak, takımın kahramanı oldu.

5-      Müsabaka Beşiktaş üstünlüğü ile devam ederken, Ekuban ve Abdulkadir Parmak’ın 60’lı dakikalardan sonra oyuna girseydiler, takıma ayrı bir güç ve sinerji katacaklardı. Beşiktaş’ın üstünlüğü ile geçen müsabakayı dengelemiş olabilirlerdi. Maalesef bu değişiklikler de olmayınca Trabzonspor bütün oyunda ki üstünlüğü Beşiktaş’a vermiş oldu. Buna rağmen 7 kişi ile beraber ceza sahası civarında savunma yapması ve topun arkasında olması Trabzonspor için savunma adına çok büyük başarı.

6-      Eğer Trabzonspor şampiyon olacaksa bu kadar şampiyonluğa oynayacak iyi bir kadroya sahipse, kulübesi de güçlü olmalı yedekleri de en az oynayanlar kadar, oyuna girdikleri zaman ortaya iyi bir performans koymalılar. Biraz daha çalışıp, tam kapasiteyi ortaya koyan bir Trabzonspor, yazdığımız bu problemleri de giderirse mutlaka şampiyon olacaktır. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap