SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor dikine, Fenerbahçe enine
17.06.2020

 
Trabzonspor’un finalde ezeli rekabet içinde olduğu Fenerbahçe’yi eleyerek finale çıkması camiada büyük mutluluk ve sevinç yarattı. Trabzonspor, iki müsabakayı da hak ederek kazandı. Dün gece ise taktik savaşları vardı. Müsabakayı taktik olarak çok daha iyi hazırlanan Trabzonspor kazandı.

Hüseyin Hoca, Fenerbahçe’yi çok iyi analiz etti. Fenerbahçe’nin kendi sahasında mutlak gol için saldıracağını ve özellikle kanatları çok iyi kullanacağını ve kanatlardan yapılan ortalarla Vedat Muriç’i topla buluşturup, pozisyon ve gol yapmak anlayışıyla ilerleyeceğini analiz etti. Buna önlem olarak kanatları çok iyi kontrol edemese bile Vedat Muriç’i etkisiz hale getirerek Fenerbahçe’nin gol yapmasını engelledi. Eğer Gustova’ya adam markajı yaptırıp veya yakın bir oyuncu oynatıp durdursaydı, Fenerbahçe’yi tam etkisiz hale getirmiş olacaktı.

Hüseyin Hoca takımı birinci bölgeye çekerek bloklar arası kopma olmadan, elinde ki Ekuban, Sörloth, Abdulkadir Ömür ve Nwakaeme gibi oyuncularla “KONTRA ATAK” taktiği ile oynadı ve bu taktik müsabakanın kazanılmasında çok büyük etken ve başarıydı.

Sörloth, Ekuban, Abdulkadir Parmak ve kaleci Uğurcan sahanın en iyileriydi. İkinci yarı bu oyunculara Abdülkadir Ömür ve Ndiaye’de eklenince Trabzonspor çok hızlı öne doğru, derin ve dikine oynadı. Fenerbahçe defansını çok etkisiz hale getirdiğini ve zor durumlara düşürdü ve çok net pozisyonlar buldu. Bunun yanında ise Fenerbahçe, daha çok topa sahip olup, oyunun üstünlüğünü elinde bulunduruyor gözükse bile çok fazla yana ve geriye oynayarak istediği net pozisyonları bulamadı ve Trabzonspor’un çok çabuk kapanmasına müsaade etti ve taktik olarak müsabakayı kaybetmiş oldu.

Trabzonspor’un hem oyuncu kadrosu Fenerbahçe’den daha iyi hem de takım performansı, bunun yanında Hüseyin Hoca, rakipleri iyi analiz edip sahaya çıktığı zaman Trabzonspor hem Ziraat Türkiye Kupası hem de Süper Lig şampiyonu olacaktır. ​​​​​​​

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap