SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor futbol ruhu geri geldi
9.12.2019

Trabzonspor zorlu Antalya deplasmanından hem iyi futbolla hemde iyi sonuçla 3 puanı alarak Trabzon’a döndü. Uzun süredir hep Trabzonspor’un yaptıkları ile başardıklarını yazdık bu yazımıza neleri eksik yapıyor, neleri yapamıyor onları söyleyerek başlayalım.

  1. * Oyunu yani defansla, forvet arasında ki mesafe 35 metre olması lazım fakat Trabzonspor bu mesafeyi 60 veya 70 metrelerde oynuyor. Bu nedenden dolayı bloklar arasında çok kopma oluyor rakibe çok boş alan bırakılıyor ve rakip orta sahada çok rahat pas yapıyor ve oyunda bu yüzden rakibin denge sağlaması kolay oluyor. Mutlaka bu mesafe daraltılmalı.

  2. * Futbolun gizli silahı olan dönen topları hem ofanstan hemde defanstan dönen toplara sahip olamıyoruz. Özellikle defanstan dönen toplara sahip olmadığımız ve orta saha oyuncuları doğru pozisyon alamadığı için baskın hücumlar yiyoruz. Rakibe çok gereksiz yere net pozisyonlar veriyoruz. Mutlaka, dönen toplar konusunda Ünal Hoca, orta saha oyuncularını özel çalıştırmalı ve bu konuda daha iyi bir seviyeye gelinmeli

  3. * Trabzonspor, uzun bir aradan sonra günümüzde ki en etkili taktiksel anlayış olan kontratakları yapmaya başladı. Çok etkili ve hızlı hücumlar yapıyor. Takım adına bu çok büyük bir kazanç, fakat bu ataklar çok çabuk öne doğru garanti oynayarak yapılmalı 3. Bölgede ise yani final paslarında isabet oranı mutlaka arttırılmalı. Sörloth, Nwakaeme, Sturridge ve Yusuf Sarı bu final paslarına mutlaka asist olarak gol olacak şekilde kullanmalı.

  4. * Orta sahada Mikel ve Abdulkadir birbirleri ile daha uyumlu olmalı. Rakip akımları beraber birbirinin kademesine girerek ve yardımlaşarak durdurmalı. Mikel ve Sturridge mutlaka tempolarını ve performanslarını arttırmalı ve Sturridge daha çok çalışmalı ve daha hırslı oynamalı. Tam kapasitesini ortaya koymalı. Yusuf Sarı ce Sörloth ise pas oranlarını mutlaka arttırmalı ve daha az top kaybı yapmalılar. Sonuç olarak Trabzonspor lig de ki en oyuncu kadrosuna bağlı ve en iyi futbolu oynuyor. Bu takım şampiyon olacaktır. Camianın tüm dinamikleri birleşip ortaya Trabzonspor futbol ruhunu çıkartıp hem saha içinde hem tribünde bunu mutlaka tam kapasite yansıtmalı.

 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap