SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor mükemmeldi
4.10.2019

Trabzonspor Basel’i elinden kaçırdı. Ortaya mükemmel bir performans koydu. Ünal hoca mükemmel bir rotasyon yaptı. Üç kulvarda mücadele edecek olan kadroyu 11 oyuncu ile sınırlı değil, en az 18 ve  formda oyuncu ile sürdürebilmek için bazı oyuncular başka mevkii de, bazı oyuncuları farklı farklı mevkilerde oynattı.

Aynı zaman da da, her zaman oynamış olduğu sistemi ve taktiği değiştirerek farklı bir sistem ve taktikle oynadı. Şunu da gördük ki, Trabzonspor’da çok olumlu gelişmeler oldu. Mikel’in temposu ve hızı takımın daha iyi hızlı ve tempolu oynamasını sağladı. Abdulkadir Parmak hem ofansif hem defansif oynamış olduğu futbolla Avrupa’da bir çok kulübün hem de milli takımımızın göz bebeği olacağı mesajını verdi ve o performansı ortaya koydu.

Sturridge’nin oynaması ilk 90 dakikası... Gelecekte Trabzonspor’a çok büyük katkılar sağlayacağını gösterdi. Bu gruptan çıkacağımız kesin! Takımı taraftar daha çok desteklemelidir, başkan ve yönetim çok iyi bir kadro oluşturmuştur. Bu kadar çok dar bütçeyle ancak bu kadar kaliteli bir kadro oluşturulabilirdi. Taktik ve oyun disiplini de çok iyiydi. Zaman zaman rakibe orta sahada boşluklar bırakılıyor. Bu boşluklar bırakılmamalı. Bir de rakibin yaptığı kontra ataklara karşı önlemler alınması lazım.

Futbol da 2 prensip var; Hücum ve savunma Trabzonspor bu müsabakada hem takım olarak savunma prensiplerini doğru gerçekleştirdi hem de hücum da hücum prensiplerini doğru yaptı. Fakat kalesinde gördüğü 2 tane şansız goller, sonucu belirledi. Basel adına bu gece en şanslı gecelerinden bir tanesini yaşadığını söyleyebiliriz.  Tekrar etmekte fayda var; Taraftar daha çok takıma daha çok destek vermeli ve bütün müsabakalarda türübünleri doldurup takımın 12’nci adamı gibi ortaya büyük bir sinerji koymalı. Hakeme gelince;

Çok iyi bir maç yönetti. Uzun süredir, Trabzonspor böyle doğru hakemlerin yönetmiş olduğu müsabakaya çıkmamıştı. Müsabakada VAR sistemine ihtiyaç kalmadan müsabaka bitti.

Maçın hakkı Trabzonspor lehine sonuçlanmalıydı. Ama gelecek adına umut veren bir performans ortaya koyulduğu için Trabzonspor’un kaybetmiş olduğu bu 2 puana üzülmemesi gerekmekte.  En önemli şeylerden bir tanesi de giren-çıkan oyuncular ve oynayan bütün oyuncular tam kapasitelerini ortaya koyarak oynamakta buda Trabzonspor ruhunun felsefesinin ve futbol kültürünün çok güçlü bir şekilde ‘geliyor...’ mesajını vermekte.  Bu inanç tam kapasiyeti ortaya koymak Trabzonspor’u başarıya taşıyacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap