SON DAKİKA
SON DAKİKA


Türk futbolu kazandı
2.09.2019
Trabzonspor Fenerbahçe karşısında korkak olmayan, cesaretli galibiyet için sahaya çıktı. İki takım da ortaya mükemmel bir futbol koydu diyebiliriz. Müsabakanın kazananı her iki takımın da taraftarıydı. Fenerbahçe fizik gücü olarak ön plana çıkıp tam kapasiteyle oynayıp çok pozisyon üretirken, Trabzonspor ise nitelikli ve yaratıcı oyuncularıyla sonuca gitmeye çalıştı.
Fenerbahçe’nin en büyük zaafı Trabzonspor’un yaptığı kontrataklara önlem alamayışı ve forvetlerini durduramamasıydı.
Bordo-Mavililere dönecek olursak, Trabzonspor’un açık ve net görünen zaafı ise rakip orta sahayı çok hızlı geçip, Trabzonspor defansıyla karşı karşıya kaldı.
Şunu net bir şekilde söyleyebiliriz ki; Fenerbahçe Trabzonspor orta sahasını çok kolay geçti. Direkt defansla karşı karşıya kalarak net pozisyonlar üretti ancak atamadı. Trabzonspor, deplasmanda Fenerbahçe’ye karşı sağlı sollu kombine akınlar yaptı.
Bu maçta şunu gördük ki; Trabzonspor artık mükemmel kontrataklar yapabiliyor.
Geçen yıl ve bu yılki Trabzonspor’u kıyasladığımız zaman ‘hızlı kontratak yapması’ en önemli kazançlardan biri.
 Abdülkadir Ömür ve Sturridge’in takıma katılmasıyla Trabzonspor’un Ünal hoca ile birlikte şampiyonluğa en yakın takım olduğunu söyleyebiliriz. 
Belli ki Trabzon’un rakibi bu yıl şampiyonluk yolunda çok iyi bir takım oyunu oynayan Fenerbahçe olacak. 
Ayrıca, İstanbul’da alınan bu skorun Bordo-Mavililer adına ‘bu süreçte’ olumlu olduğunu söylemek mümkün. 
Fakat, orta saha konusunda ciddi tedbirler alınmalı ve Trabzonspor mutlaka, orta sahayı rakip akınlarına ve rakibin yapacağı kontrataklara karşı daha çok güçlendirmeli.
Kaleci Uğurcan’a ayrı bir parantez açmak istiyorum… Yaptığı kurtarışlardan ve gösterdiği performanstan dolayı kendisini kutlamak gerekir.
Ünal hoca ve takımı tam kapasitesini ortaya koyarak mükemmel bir mücadele örneği göstermiştir. Ünal hocanın kazanmak için çift forvetle çıkması, cesaretli ve direkt galibiyete oynayan bir takım yaratıp İstanbul'da galip gelme anlayışında olması ‘doğru yolda’ gittiği anlamına gelir.
Son olarak hakeme bir parantez açmak istiyorum… Aydınus yine bir penaltımızı pas geçti. Eğer penaltımızı vermiş olsaydı, lige avantajlı şekilde devam edecektik. Maalesef Trabzonspor hakem hatalarından puan kaybetmeye devam ediyor. Bu konuda da önlem alınması gerektiğini düşünüyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap