SON DAKİKA
SON DAKİKA


Türkiye’nin en iyi stoperi Cornelius
10.04.2022

Trabzonspor, Gaziantepspor deplasmanında oynamış olduğu futbolla şampiyonluğu hak eden ve şampiyon takım mesajını veren bir performans koydu. Müsabakada neler oldu?

1-Trabzonspor’da şampiyonluk yolundaki puan farkının vermiş olduğu rahatlıkla hiç kimse tam kapasitesini ortaya koyamıyor. Zihinsel olarak takımda büyük bir rahatlama var. Ligi bitirmiş bir karakter yapısı mevcut. Halbuki bu tür müsabakalarda önemli olan zihinsel hazırlık.

2- Trabzonspor, oyuncu kalitesiyle çok üstün. Nwakaeme, Cornelius, Visca, Abdulkadir Ömür gibi ofansif hattıyla bütün rakiplerini parçalayacak bir hücum gücüne sahip. Ama bu sporcuların yeteneklerini bireysel performanslarını takım performanslarıyla birleştirip bütünleştiremediği için Trabzonspor, daha az net pozisyon buluyor. Ve daha az üretim yapıyor.

3-Orta sahada Hamsik’in gelmesi çok büyük katkı sağlasa bile rakip akınları tek başına durduran Siopis’in yokluğu çok büyük bir kayıp, Dorukhan, o bölgeyi tek başına kontrol edip rakip akınlarını kesmeye çalışsa bile çok yetersiz. Müsabakaları orta sahalar kazandırır.

4-Cornelius’un olması Trabzonspor içir çok önemli bir avantaj. Futbolda gizli silahlar vardır. Cornelius olduğu sürece hiçbir rakip stoperleri hücuma çıkamaz. Aslında Cornelius gibi santrfor Trabzonspor’un en iyi stoperidir. Sonuç olarak savunma hücumdan başlar. Şu an Türkiye’nin en başarılı stoperi Cornelius’tur. Bu da Trabzonspor’un bütün rakipleri karşısında hücum savunması adına önde olduğunu göstermektedir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap