SON DAKİKA
SON DAKİKA


Üç puan çok önemliydi
24.12.2019

Trabzonspor, Konyaspor karşısında ligin belki de en kritik 3 puanını aldı. Bu müsabakada, futboldan daha çok önemli olan 3 puan almaktı. Ve bunu da başardı. Nedenlerine bakacak olursak;

*Ünal Hoca, şunu gördü hem Sturridge hem Yusuf Sarı ile müsabakaya başlayamayacağını. 5 tane ofansif oyuncu ile müsabakaları kazanamayacağını, mutlaka orta sahada iki tane defansif oyuncusu ile oynaması gerektiğini, takım öne geçtiği zamanda en azından skoru korumak için ve galip pozisyonu koruyabilmek için forvet çıkarıp orta saha koyması gerektiğini gördü. Ve bu müsabakada en azından skoru ve oyunu tutmayı başardı diyebiliriz.

*Trabzonspor, Sturridge, 3,5 milyon Euro verildiği için bunu illa oynatmak zorunda değilsin. Hak ediyorsa oynatabilirsin. Son haftalarda başarılı olmuş çok formda olan Yusuf Sarı’ya da haksızlık etmiş olursun ve takım ruhunu da bozmuş olursun. Trabzonspor’un ihtiyacı olan şudur, maçı 2 veya 3 – 0 oyuna geçersen ondan sonra Sturrıdge’in oyuna sokabilirsin. Onu ancak böyle kazanabilirsin.

*Trabzonspor, ön liberosunu Abdulkadir Parmak ve diğerleri (Mikel, Hosseini veya yeni alınacak bir ön libero olarak şekillendirebilir) eğer Mikel’i oynatıp, Parmak’ı oynatmazsanız, takımın orta sahada ne kadar güç kaybettiğini görürsünüz. Abdülkadir Parmak ’ın performansının Mikel’den çok daha iyi olduğunu görmekteyiz. Savaşmadan mücadele etmeden orta sahayı kazanamadan müsabaka kazanılmaz.

*Bu kadar teknik, bu kadar yetenekli oyunculara sahipken son 20 dakika, 10 kişi kalan rakipten, etkili hücumlar yiyerek,3 tane net gol pozisyonu veriyorsanız, burada iki şey çok eksiktir; birincisi, takımın kondisyonu yetersizdir; ikincisi, psikolojik olarak daha çok pas yapmak gerektiğini, daha çok topa sahip olmak gerektiğini bilmelisiniz ve o süreçte topa çok sahip olup kontrolsüz olarak saldıran rakibe karşı mutlaka olgunlaşmış kontra ataklar yapmalısınız.

*Uğurcan’ın ortaya koyduğu performans, Sorloth’un, Nwakaeme’nin, Parmak ‘ın, Hüseyin’in bireysel performanslarını tebrik etmek lazım. Diğer sporcular mutlaka performanslarını üst seviyeye çıkartmalı, takım performansı ile birleştirmeli ve futbol kültürü ve felsefesini ortaya koymalı. Her şeye rağmen Ünal Hoca’nın geçmişteki müsabakalardan önemli dersler çıkardığını görüyoruz. Trabzonspor, şampiyon olacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap