SON DAKİKA
SON DAKİKA


Uğurcan’ın gecesi
24.09.2021

Trabzonspor çok iyi başlayıp 1-0 öne geçtiği ve maçın yaklaşık 85 dakikasını 1 kişi eksik oynadığı maçtan 2-2’lik sonuçla ayrıldı. Bu sonucun nedenlerini inceleyecek olursak;

1- Futbol oynayan hakemlerle futbol oynamayan hakemler arasındaki farkı bu maçta gördük. Futbol oynayan hakem olsa Vitor Hugo’nun rakibine yaptığı müdahaleye kırmızı kart göstermezdi. Pozisyonun kesinlikle VAR’da incelenmesi gerekirdi.

2- Maçı Trabzonspor’un stoperleri verdi diyebiliriz. Hugo çok acemice kırmızı kart gördü. Rakibin yüzü taça dönük, neden basarsın? Yenilen goller çok komik. Konyaspor’lu futbolcular topa vurur gibi yapıyor, 2 stoper de havaya sıçrıyor. Çok acemice müdahaleler sonucu Trabzonspor kalesinde golleri gördü. Bu pozisyonların oyunculara izletilmesi gerekiyor.

3- Kırmızı karttan sonra Abdullah hoca hata yaptı. Stoper Hüseyin’in oyuna koyup Abdülkadir Ömür’ü kenara alması gerekirdi. Rakip sayısal olarak fazla olmanın avantajıyla saldırırken Abdullah hoca oyuna müdahale etmekte çok geç kaldı. Hüseyin girse maçın gidişatı değişirdi. Hem stoper tandemi bozulmaz hem de Berat mevkisinde kalır ve orta saha daha güçlü olurdu. Orta sahada rakip karşılanarak o kadar baskı yenilmezdi.

4- Abdullah hocanın Djaniny hamlesi çok doğruydu. Oyun Trabzonspor’a geçti. Takım gol pozisyonları da buldu fakat bunları değerlendirmekte zorlandı.

5- Rakip Konyaspor bu maçta şanslıydı. Cornelius ve Nwakaeme’nin gol vuruş isabeti çok zayıftı. İkinci yarı 10 kişi Trabzonspor, geri düştükten sonra çok iyi oynadı. Fakat ne yazık ki sonuca yansıtamadı.

6- Alınan puan tüm takımın mücadelesi ve Uğurcan’ın müthiş performansıyla geldi. Uğurcan ikinci yarıda yaptığı kritik kurtarışlarla maçın yıldızıydı. Trabzonspor’un devre arasında çok iyi stoper ve solbek takviyesi yapmalı. Eğer bu alandaki eksikler tamamlanırsa takım çok daha iyi hale gelir. Hakemler Trabzonspor’u 30 yıldır mahvediyor. Bu maç da mahvetse ne olur? Ne yazar, kaç yazar… Trabzonspor hakemleri de alaşağı edip başarılara ulaşmış bir takımdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap