SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ünal hocanın mükemmel dokunuşu
11.11.2019

Trabzonspor kendi sahasında ligin en iyi takımlarından Alanyaspor karşısında çok önemli bir galibiyet aldı. Hakemin yanlış kararından sonra 10 kişi kalan Bordo-Mavililer, uzun yıllar konuşulacak bir mücadele örneği gösterdi. Burada görünen şu ki takımda öne çıkan bir tane oyuncu yok. Yıldızlaşan kimse yok. Ama ne var? Mükemmel bir taktik ve oyun disiplini var. Mücadele içerisinde çok doğru müdahaleler yapılarak tam kapasiteyi ortaya koyma anlayışı var. Bir takım kolektif oyun nasıl oynanır. Bloklar arası kopma olmadan rakibe boş alan bırakmadan oyunu 35 mesafede oynayarak takım savunması adına örnek gösterilebilecek performans ortaya koydu.

 Ünal hoca takım 10 kişi kaldıktan sonra oyuna mükemmel bir dokunuşta bulundu. Defansa yardım etme özelliği olmayan ve çok iyi top saklama özelliği olan Nwakaeme'yi santrafora aldı. Rakibin en etkili olan sağ taraftaki akınları da engellemek için genç, dinamik, hırslı, hızlı oyunda daima olan santrafor Sörloth’u sol dışa çekti. Bu dokunuş maçta dengeyi sağladı. Ve Trabzonspor artık daha çok atak yapmaya başladı. Forvetteki Anthony Nwakaeme'yi iki kişi zor tutup, üç kişi ayağından topu zor alıyordu. Böyle olunca da diğer oyuncular da rakip ceza sahasına hamle yapıp pozisyon bulup gol üretmeye çalışıyorlardı. Ve galibiyet için saldırıyorlardı.

Defansta Pereira ve Novak beklerde çok mükemmel oynadılar. Merkezden gelen akınları da Hüseyin ile Campi havadan çok iyi kesti. Bütün sporcular çok iyi ters kademeler yaparak rakibe net gol pozisyon vermedikleri gibi haliyle Alanyaspor gol atma şansı yakalayamadı. Sonuç olarak Trabzonspor'un bu galibiyete ihtiyacı vardı. En iyi 5 oyuncusu sakattı bu galibiyetle şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aştı. Ve zirvede 'yoluma devam edeceğim' mesajını verdi.

Taraftar bu takıma tam destek versin, tribünleri doldursun 5 tane en iyi oyuncusu eksik olmasına rağmen bu kadar başarılı olan bu takım şampiyon olur yeter ki camianın tüm iç ve dış dinamikleri birleşsin ortaya çıkan o sinerji ile hakem hatalarına kurban gitmezse Trabzonspor bu yıl şampiyon olacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap