SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yaşasın siyasetin gücü (!)
22.04.2021

Maalesef Trabzonspor yıllarca ligde hak ettiği şampiyonlukları alamıyor. Trabzon halkının tek sevdası olan, hayatında beslendiği en büyük değer olan Tabzonspor’un, maalesef hakkı eze eze yeniliyor.

1- Trabzonspor sahada şampiyonluğu kazanmıştır, rakiplerini yenmiştir ama bir takım güçler Trabzonspor’a şunu demiştir: “Sadece rakipleri değil hakemleri de yeneceksiniz.” Maalesef Trabzonspor rakipleri ve hakemleri yendiği sezonlarda şampiyon olmuş, rakipleri yenip hakemleri yenemediği sezonlarda şampiyonluğu vermiştir. Peki bunu belirleyen kim?

2- Trabzonspor, Trabzon’da yaşayan herkes için partiler ve siyaset üstü bir değerdi. Hangi görüşten olursa olsun önce ülkenin menfaatleri sonra Trabzonspor’un menfaatleri ve çıkarları en son siyasi partiler gelirdi. Fakat son 15 yılda anlayış ve sistem “Önce partimin menfaatleri ve çıkarları, sonra benim menfaatlerim, ardından da Trabzonspor’un çıkarları” anlayışına dönüştü. Trabzonspor’un hak ettiği şampiyonlukları ve kupaları sahada kazanıp masada kaybetmesinin en büyük nedeni bu siyaset olmuştur.

3- Siz ülke menfaatleri ve çıkarlarında birleştikten sonra, Trabzonspor menfaatleri ve çıkarları için birleşmiyorsanız, tuttuğunuz partileri Trabzonspor’un üzerinde görüyorsanız, o zaman güçlü olan siyasi idare sizin şampiyonluklarınızı elinizden alır ve istediği takıma verir. Siz de “Trabzonsporluyum” diyerek o kulüpte yönetici olup takıma katkı sağlamaya çalışacaksınız. Hadi ordan!

Galatasaray maçında bir kez daha gördük ki Trabzonspor sahada kadro olarak üstün, futbol olarak üstün ama Galatasaray’ı yenemiyor. Trabzonspor’lu futbolculara Galatasaray formasını onlara da Trabzonspor formasını giydirsen Galatasaray 5-0 kazanmıştı. Maalesef Nwakeme kötü oynasa bile 3 tane Feghouli, Djaninny kötü olsa bile 3 tane Babel, Bakasetas 3 tane Emre Kılınç eder. Buna rağmen bizim sahadan galip ayrılmamıza izin vermediler. Yapacak bir şey yok. Yaşasın siyasetin gücü (!)

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap