SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yazık oldu 2 puan kaçtı
16.09.2019

Trabzonspor kendi sahasında çok şanssız bir beraberlik aldı. Girdiği net pozisyonları değerlendirmiş olsaydı, müsabakayı 4-2 veya 5-2 kazanmış olurdu.

Nedenlerine bakacak olursak; 1-Abdülkadir Ömür, son haftaların formda ismi Ekuban gibi yıldız oyuncuların sakatlığı Trabzonspor’a çok pahalıya mal oldu ve bu durum takımın büyük bir güç kaybettiğini gösterdi. Sadece güç olarak değil zihinsel olarak da takımın motivasyonunu düşürdü, en kötüsü de bu.

2- Skor 2-1 iken Trabzonspor girdiği net pozisyonları değerlendiremedi ve 60’ıncı dakikadan sonra takımda oyun disiplini bozuldu, orta sahada rakibe çok büyük alanlar verildi. Rakip, hızlı kontrataklar yapmaya başladı. Trabzonspor buna önlem anlamayınca, bloklar arasında da çok büyük kopmalar olunca rakip kontralarla golleri buldu ve sahadan beraberlikle ayrıldı.

3-Obi Mikel orta sahada çok temposuz. Bununla beraber 60’ıncı dakikadan sonra Nwakaeme ve Sörloth oyundan tamamıyla düşüyorlar. Takım adeta iki kişi eksik oynuyor. Ünal hoca mutlaka bu sorunu çözmeli.

4-Trabzonspor ilk defa oyun ve taktik disiplininden uzak bir müsabaka ortaya koydu. Bloklar arasında kopmalar oldu. Özellikle 60’ıncı dakikadan sonra rakibin hücumlarıyla takım halinde savunma pozisyonuna geçilemedi.

5-Bu konu çok önemli... Geçen yıl takımda oynayan 5 genç ve A Milli Takım’a giden oyuncumuz vardı. Takım ruhu bu 5 Trabzonlu futbolcu üzerine kurulup, Trabzonspor futbol ruhu ortaya çıkıyordu; maalesef dünkü takımda sayı ikiye düşünce o takım ruhunun azaldığı ve bireysel performansların öne çıktığı bir düşünce yapısı sporcularda gözüküyor.

Mutlaka ama mutlaka;

Bu konu hassas bir konu...

Sayın başkan, yöneticiler ve Ünal hoca bu konuya oldukça dikkat etmeli.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap