SON DAKİKA
SON DAKİKA


4 nal şampiyonluğa
2.02.2020

NE güzel bir galibiyet oldu ne güzel… Hafta boyunca ortamı gerip bundan yararlanmaya çalışan Fenerbahçe, Akyazı’dan eli boş dönerken, Trabzonspor şampiyonluğun ateşini artık yangına çevirmeye başladı.

Derbi bizim için büyük bir şokla başladı. Daha 1’inci dakika dolmadan golü kalemizde gördük. Rodrigues’in pasında Kruse çok boş kaldı ve vuruşunda topu ağlara gönderdi: 0-1.

5’nci dakikada top ceza alanı içinde Vedat’ın eline çarptı ancak maçın hakemi Ali Palabıyık VAR’dan da uyarı gelmeyince oyunu devam ettirdi. Penaltılık bu pozisyon resmen güme gitti.

16’ıncı dakikada Trabzonspor eşitliği sağladı. Ekuban’ın akıl dolu pasında topla buluşan Sörloth, kaleci Altay’ın kapadığı köşeden topu ağlara gönderdi: 1-1.

32’de öne geçtik. Sosa’nın yaptığı ortayı Campi kafayla kale içine doldurdu, pozisyonu iyi takip eden ‘Arka Direk Novak’ kafayı füze gibi vurup ağları bir kez daha havalandırdı: 2-1.

42’nci dakikada Pereira’nın ortasında Sörloth kafayı vurdu. Direğe çarpan top dışarı çıktı.

45’te Tolga Ciğerci Uğurcan ile karşı karşıya kaldı. Açıyı kapatan Uğurcan tehlikeyi kornere atarak önledi.

70’inci dakikada Rodrigues'in sert şutunda Uğurcan'dan seken top Muriqi'e çarptı ve dışarı çıktı.

90+1’de Kruse, Uğurcan ile karşı karşıya kaldı. Bu pozisyonda da Uğurcan mükemmel bir refleksle golü önledi.

Mücadeleyi 2-1 kazanan Trabzonspor, puanı 38’e çıkarıp 1 maç eksiğiyle 3’üncü sıraya yükseldi. Fırtına, erteleme maçında Malatya’yı devirirse puanını 41’e çıkaracak ve şampiyonluğa dört nala koşacak.

***

4 NALA ŞAMPİYONLUĞA

BU sezon üst üste 4’üncü maçını da kazanan Trabzonspor, en uzun galibiyet serisine imza attı. Bordo-Mavili takımı, daha önce 2 kez buna çok yaklaşmış ancak şansızlıkları kıramamıştı.

***

FENER’E GEREKEN DERSİ VERDİK

FENERBAHÇE’NİN hafta boyunca yaptığı provokasyona Trabzonspor en büyük yanıtı, Akyazı’dan eli boş göndererek verdi. Maçtan sonra bu konuyla ilgili konuşan Başkan Ahmet Ağaoğlu, “İyi oynadık ve hakemi de yendik. Bazılarına verilmesi gereken bir ders vardı. Futbol olarak o dersi sahada verdik” dedi. Öte yandan dünkü maçın yıldızlarından Uğurcan Çakır, bu sezon oynadığı iki Fenerbahçe maçında kalesine gelen 18 şutun 16'sını kurtardı. Uğurcan, dün akşam aynı zamanda 8 kurtarışla Süper Lig kariyerinin kurtarış rekorunu da egale etti.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap