SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sivas’ı Yen Tarihe Geç
16.02.2020

Trabzonspor, Süper Lig’in kaderini değiştirecek mücadelede, Sivasspor ile mabedi Akyazı’da karşı karşıya geliyor. Saat 16:00’da başlayacak ve bein Sports’tan naklen yayınlanacak tarihi karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Ligde bir maç eksiğiyle 41 puanı bulunan Bordo-Mavililer, bugün Sivasspor’u mağlup ederse 44 puana ulaşacak ve 43 puanlı Başakşehir’i geçip liderlik koltuğuna oturacak. En son 2010-2011 sezonunun 29’uncu haftasında lider olan Trabzonspor, 22 Nisan 2011'de oynanan Eskişehirspor maçında (30. Hafta) rakibiyle 0-0 berabere kalmış ve koltuğu Fenerbahçe’ye kaptırmıştı.

Fırtına o tarihten bu yana bir türlü liderlik keyfini yaşayamamıştı. Bugün Sivasspor karşısında elde edilecek galibiyet, 298 hafta (9 sezon) süren liderlik hasretini de bitirecek. Trabzonspor elde edeceği 3 puanla, şampiyonluk yolunda önemli bir avantajı yakalarken, rakiplerinin de birkaç adım önüne geçmeyi başaracak. Bordo-Mavili takımda Abdülkadir Ömür, Ahmet Canbaz ve Yusuf’un sakatlıkları bulunuyor.

EKUBAN ile kaleci Erce’nin de bugünkü sınava yetişmeleri çok zor görünüyor. Trabzonspor için elbette en önemli kazanç, cezası 1 maça indirilen Alexander Sörloth. Erzurumspor ile oynanan kupa maçında cezasını çeken Kuzeyin Oğlu, bugün Sivasspor mücadelesinde yeniden formasına kavuşacak. Teknik direktör Hüseyin Çimşir’in hazır olan Sturridge’i yine hamle oyuncusu olarak düşündüğü öğrenildi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap