SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sörloth mu Vedat mı?
25.12.2019

SÜPER Lig’de ilk yarının bitimine 1 hafta kala, futbolseverler arasında ilginç bir tartışma yaşanıyor. Tartışılan konu ise, Alexander Sörloth mu, Vedat Muric mi daha iyi golcü? Bu sezon Trabzonspor’un attığı gollerle sırtında taşıyan 24 yaşındaki Sörloth geride kalan 16 haftada takımına 10 gol, 4 asistlik katkı sağladı. Trabzonspor, 24 yaşındaki Norveçli yıldızın gol attığı 10 maçın hiçbirini kaybetmedi (6 galibiyet 4 beraberlik) SÖRLOTH, rakip ağlara gönderdiği 10 golün 8’ini deplasmanda kaydetti. İngiltere Premier Lig tecrübesi yaşayan Fırtına’nın Norveçli forveti, Belçika Jüpiter Ligi’nde de forma giydi. Vedat Muric’i ise Türk futbolseverler TFF 1’inci Lig’de tanıdı. Giresunspor ve Gençlerbirliği macerasının ardından Rizespor’a transfer olan 25 yaşındaki Kosovalı Vedat burada kendini gösterdi. Ardından da Fenerbahçe’ye transfer oldu.

 

CEMİL Usta Sezonu’nun geride kalan 16 haftasında 15 lig maçına çıkan Vedat, takımına 10 gol 2 a s i s t l i k katkı sağladı. Kosovalı forvet bu gollerinin 8’ini (2’si penaltı) Kadıköy’de kendi seyircisi önünde attı. Premier Lig ekibi Crystal Palace’tan satın alma opsiyonlu 2 yıllığına kiralanan Sörloth için Trabzonspor’un kasasından yıllık 375 bin Euro çıkacak. Vedat Muric ise Rize’den 5 milyon Euro’yu bulan bir bedelle İstanbul ekibi Fenerbahçe’ye transfer olmuştu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap