SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kıssadan hisse
20.07.2020

 
Merhaba sevgili okurlar. Bazen hayatta bireysel bazen de bir kurum kimliğiyle mücadele veririz. Sabit olan verilen mücadeledir, kişiler ve kurumlar değişebilir. Uğruna inandıklarımız için verdiğimiz mücadele çok ama çok kıymetlidir. Şarkı sözünde olduğu gibi ‘yeter ki onursuz olmasın’ verilen mücadele, gerisi mühim değil.


İşte Trabzon’da da güzel bir amaç uğruna sırf kadınlara destek olmak, kendine inanan her kadına kapı aralamak ve ayakları üstünde durduğuna şahit olmak aynı zamanda yazacağı başarı hikayesine paydaş olmak için yola çıkan bir derneğimiz var: Kadınla Başlar.

Kadınla Başlar Derneği kısa vadede birçok güzel işe imza attı. Hepsinde sosyal sorumluluk vardı ve üreten kadın vurgusu yapıldı. Yine böyle bir sorumluluk anlayışı ile yola çıkan derneğimiz Trabzon’un Ortahisar İlçesi Çukurçayır Mahallesi’nde bir pazar kurmak istedi. Sırf üreten kadınlar tezgahlarda reçelden takıya, çantadan kabağa artık aklınıza ne gelirse satsın, para kazansın diye. Menfaat yok, rant yok, ayrım yok. Üretiyor musun güzel kardeşim, bu da senin emeğin mi, buyur gel sat, paranı kazan, dediler.


Bu güzel yürekli kadınlarımız yalnız değildi tabi. Trabzon Valiliği destek oldu, izin verdi. Ortahisar Belediyesi destek oldu, izin verdi. Pazarın kurulacağı alan Milli Emlak’ındı, destek oldu, izin verdi. Mahalle Muhtarı mutlu oldu. Derneğimiz de bu kadar destekten sonra ‘Vira bismillah’ dedi, masaları aldı, kurdu ve üreten kadınlara verdi.


Buraya kadar her şey güzel fakat kendini devletin kurumlarından, devletin atadığından ve vatandaşın seçtiğinden daha büyük gören birisi var. Beyim, Çukurçayır’da kendisinden habersiz ve izinsiz pazar kurulmasına içerlemiş. Biliyor musunuz, bana göre bu da kadına şiddettir. Yahu niye pürüz çıkartıyorsun, destek olsana be adam! Ne güzel düşünmüşsünüz desene! Üreten kadınlarımız varlık mücadelesi verirken senin egonu düşünemedikleri için çok üzgün… Kıssadan hisse büyüklerimizden gelsin;


İmam Buhari
Kırışmış alnıma bakma hor
Değerimi asil adamlara sor
Mücadele demektir verdiğim emek
İhanettir hortum ile emmek…

*
Mimar Sinan
İnsanlar kötülüğe yığınla akın eder, çünkü yol düz ve kısadır, fakat iyiliğin önüne Allah alın terini koymuştur.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap