SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şerefli yükselmek
15.06.2020

Merhabalar. Size bir hikaye anlatacağım. Hikayemiz bir silah fabrikasında geçiyor. Bu silah fabrikası vatan evlatlarımıza en iyi silahları üretmekle yükümlü. Öyle ya bu işin şakası yok, bu silahları kahraman Mehmetçiklerimiz kullanacak. İşte bir gün bu silah fabrikasında testten geçememiş bir silah gündem oluyor. Hikayede görevini layıkıyla yapan bir mühendise ihtiyacımız var. Nitekim o da var. Testten geçememiş silahların askerlere verilmemesi için haklı bir mücadele başlatıyor. Fakat vatan sevdalısı haklı mücadelesi sonucu pasifize ediliyor.

Okunduğunda tek düze basit bir hikaye mi geliyor kulağınıza? Unutmayın basit hatalar telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurur. Peki ben bu hikayeyi niye anlattım? Liyakat canım yahu liyakat! Son dönemlerde dilimize pelesenk olmuş bir ifade: Yandaş.

Hatırlayın askere tarihi geçmiş tavukları reva gördüler. Hatırlayın asker ocağında yediği yemekten zehirlenen onlarca askeri. Ya da Trabzon’dan örnek vereyim. Tarihi binaların birçoğu yandaş dernek, sivil toplum kuruluşları ya da vakıflarda. Yandaşlar iyi iş yapmaz mı? Yapar tabi. Sorun zaten yandaş olup olmaması değil. Sorun denetimsizlik. Sorun liyakatin esas alınmaması. Sen denetimini yap, kalite kontrolden geçir, liyakati esas al da; ihaleyi Ali, Veli kazanmış, yandaş olmuş, muhalif olmuş sorun değil. Vatandaş olarak diyelim ki ‘Bu dernek, bu firma, bu kişi işinin erbabıdır.’

Türk yazar, şair, düşünür ve öğretmen Hüseyin Nihal Atsız, ‘Türkçülüğün Önemli Meseleleri’ adlı makalesinde şu satırlara yer verir: “Bugünkü şartlar içinde Türkçülerin yapacağı hareketlerin başında, hepsinin, kendi meslek alanında çalışarak yükselmesi gelir. Her Türkçü kendi mesleğinin en yüksek derecesine veya rütbesine erişebilmek için ciddi ve sistemli şekilde çalışmalıdır. Başarı gösteremeyenler, bezginliğe kapılmamalı, gerekirse meslek değiştirmeli, kendilerinden ümit kesenler, arkadaşlarının yükselmesine yardım etmelidir. Yükselmeye çalışırken tutulacak yol, masonların başvurduğu gibi birbirlerini haklı haksız destekleyerek layık olmadığı yere yükselmek gibi şerefsizce bir yol değildir. Ehliyet göstererek yükselmenin şerefli yoludur…”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap