SON DAKİKA
SON DAKİKA


Rüya değil gerçek Çotonaklar Süper Lig'de
10.05.2021
GİRESUNSPOR’UN 44 yıl süren Süper Lig özlemi dün İstanbul’da sona erdi.

Yeşil-beyazlılar, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda karşılaştığı Tuzlaspor’u 2-1 yenip Süper Lig’e adını yazdırdı. Maça çok hızlı başlayan Giresunspor 5’nci dakikada öne geçti. Nalepa’nın kullandığı köşe atışında topa çok iyi yükselen kaptan Eren Tozlu, şık bir kafa vuruşuyla ağları havalandırdı: 0-1. 14’üncü dakikada Diarra, Tuzlasporlu Segbefia’yı yere indirdi. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Segbefia topu ağlara gönderdi ve eşitliği sağladı: 1-1. 19’uncu dakikada Nalepa’nın sol çaprazdan şutunda Tuzlaspor kalecisi Philipp Angeler ayaklarıyla önleyip kornere attı. 20’ncu dakikada Giresunspor yeniden öne geçti. Nalepa’nın kullandığı korner atışında Tuzlaspor savunmasından seken topa İbrahima Balde dönerek sert vurdu. Top kalecinin bakışları arasında ağlara gitti: 1-2.33’üncü dakikada Uzodimma’nın ortasında Nalepa kafayı vurdu ve fileleri havalandırdı. Ancak yardımcı hakem hatalı bir bayrakla nizami golü iptal etti. İlk yarı Giresunspor’un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ yarıda da üstün oyununu sürdüren Giresunspor, 57’nci dakikada etkili geldi. Balde’nin pasında hareketlenen Uzodimma sağ çaprazdan sert vurdu, kaleci kornere çeldi. Son bölümde daha kontrollü bir oyun sergileyen Yeşil-Beyazlılar skor üstünlüğünü korumaya çalıştı. Hakem Atilla Kararoğlan’ın son düdüğü çalmasıyla maçı 2-1 Giresunspor kazandı. Bu skorla puanını 70 yapan Çotanaklar 1976-77 sezonunun ardından tam 44 yıl sonra Süper Lig’e adını yazdırdı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap