SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çin dünyayı değiştirdi
8.05.2020

Dünya düzeninin değişmesine neden olan Çin; Korona Virüsü fark ettiğinde gizlemek yerine, hemen tedbirlerini almalıydı. Yılbaşı tatilinde “Kavimler Göçü” gibi dünyanın dört bir yanına dağılmak yerine, kapılarını Dünyaya kapatmalıydı.

Dünyayı bile bile tehlikeye attılar. Bu kadar sıkıntının yaşanmasına sebep oldular. Sadece bizim Ülkemizin maddi kaybı en az 200 milyar dolar olacak. Diğer ülkeleri siz düşünün...

Yanlışlıkla da ! olsa Korona Virüsünün Dünyaya yayılmasına sebep olan, dünyadaki bütün insanları evlerine hapseden, ülke ekonomilerini çökerten, yaşamı ve üretimi durduran, bu kadar insanın virüs salgınından hastalanmasına ve ölmesine sebep olan Çin’in bir bedel ödemesi gerekir.

Çin bu virüsten etkilenen tüm devletlere tazminat ödemelidir. Bu hatanın kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. İnsan sağlığını hiçe sayan Çin Hükümetinin tüm insanlığa borcu var. Ayrıca bu dünyadaki diğer ülkelere de örnek teşkil etmeli. Yoksa bu durum alışkanlık haline gelip ülkeler istediği zaman insanlığa karşı; salgın, biyolojik, kimyasal... vb suçlar işleyebilir.

Dünyada, Korona Salgını sonrası için bir umutsuzluk hakim oldu. Kimi uzmanlara göre; ”Daha tedbirli, daha kapalı, daha muhtaç ve fazla özgür olmayan bir dünya” bizi bekliyor. Kimine göre ise; “bu süreç Kapitalizmin sonu olacak” ama onun yerine ne geleceği belli değil.

Üretim-tüketim dengesi sağlanamazsa, alım gücünün düşmesi ve kıtlıktan kaynaklı yoksulluk, karmaşa, çatışma, kaos ortamı her şey olması mümkün. Dünyada, Uluslararası düzen yeniden şekillenecek. Ulus Devlet kavramı daha önemli hale gelecek. Sivil toplum, dini yapılar...vb değişiklikler olacak.

Ekonomi ve gelir dağılımı değişecek. Salgın tedbirleri kapsamında Dünyada üretim durdu, yaşam yavaşladı ama Dolar, Euro, Altın durmadı, sürekli yükselişteydi. Yani Dünyada para el değiştirdi, yeni zenginler oluştu, güç el değiştirdi. Belli güçler tarafından Siber dünya oluşturulmaya çalışılıyor.

Tüm Dünyada bu gelişmeler yaşanırken, Ülke olarak en çok birlik beraberlik içinde hareket etmemiz gereken bir dönemdeyiz. Şimdiye kadar başarıyla mücadele ettik. Bundan sonra da ayrışmadan, kutuplaşmadan, kavga etmeden... ülkemizin geleceği ve çıkarlarını gözeterek, yeni dünya düzeninde, güçlü Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak yerimizi almalıyız. Hayırlı Ramazanlar, Hayırlı Cumalar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap