SON DAKİKA
SON DAKİKA


Milli İrade
17.07.2021

Zaman ne kadar hızlı geçiyor. 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 5’inci yıldönümündeyiz.15 Temmuz akşamı Türkiye; Demokrasiye, Cumhurbaşkanına, Devlete, Hükümete, Vatana, Bayrağa karşı haince planlanan alçak ve çirkin darbe girişimiyle sarsıldı.

Vatan hizmeti için kışlada bulunan askerlerimizi kullanan, milleti kendi evlatlarıyla karşı karşıya getiren, FETÖ’nün kuklası hain cuntacılara ve onların dış bağlantılı dünyadaki destekçilerine karşı; tüm Türkiye, Karadeniz, Trabzon halkı ayaklandı.

Kahraman Halkımız; darbe girişimi haberini aldığı andan itibaren, ilk görüntülerle ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine, Ülkemizin her yerinde, her kesimden, her yaştan, her görüşten, her partiden, her meslekten vatandaşımızla, vatan için bayraklarımızı alıp il ve ilçe meydanlarına koştuk. 29 gün eşimizle, ailemizle hep birlikte meydanlarda ''Demokrasi Nöbeti'' tuttuk. Türk Milleti bir oldu kenetlendi, birlik beraberlik içinde, aynı duygu ve düşüncelerle hareket edip ‘’Milli İradesini’’ gösterdi.

Halkımız; “Burası benim vatanım, vatanıma kimse dokunamaz, müdahale edemez, ülkemin üzerine kimse oyun oynayamaz. Ben ne dersem o olur, biz seçeriz, biz başa getiririz. Cumhurbaşkanını ben seçtim. Demokrasiye, Cumhurbaşkanına, Devlete, Vatana, Millete, Bayrağa darbe yapılamaz.” diyerek, kadın erkek, yaşlı, genç, çocuk her kesimden vatandaşımız bayraklarını kapıp meydanlara, sokaklara akın ettiler.

Halkımız, TSK da bulunan aklı selim, milliyetçi, vatansever Subayların katkılarıyla birlikte müthiş bir direniş gösterip, Ülkemizi karanlığa götürmek isteyenlere karşı tarihi bir mücadele vererek, darbeyi önledi. Her zaman demokrasinin, cumhuriyetin, milletin ve devletin yanındayız dedi. Bu mücadelenin, direnişin kahramanı Türk Halkıdır.

Ayrıca bu Milletin Hafızası; 15 Temmuz gecesi meydanlara koşup direnmek yerine, ne olur ne olmaz sonucu bekleyelim, ona göre şekil alırız diyerek saklanıp, görünmeyip, darbe girişimi halkımız tarafından bertaraf edildikten sonra ertesi akşam meydanlara koşup herkesten önde durup bayrak sallayanları da kaydetti. 15 Temmuz öncesi ve sonrasını da kaydetti. Kimse bu milletinin hafızasını hafife almasın.!

Türkiye tarihinde "15 Temmuz bir Milattır." Bu tarihten sonra ülkemizde hiçbir şey eskisi gibi olmadı, olmayacak...Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi direnişiyle; gücünü sandıktan, yetkisini milletten alan iradeyi meşru kabul ettiğini, “Demokrasi” ve “Milli İrade” dışında hiçbir seçeneğe asla boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Halkımızın milli iradeye sahip çıkmasıyla daha iyi anlaşılmıştır ki; Kimse Türk milletinin milli ve manevi değerleriyle, inanç ve ayarlarıyla oynamaya kalkmasın, bu millet her zaman cevabını verir.

Türk halkı, dünyaya meydan okuyup, müthiş bir demokrasi dersi verdi ve “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini benimseyerek her şartta demokrasiyi, milli iradeyi savunduğunu gösterdi. Ülkemiz üzerinde hain planları olan, tek hedefleri ülkemizi parçalayıp, bölmek ve paylaşmak olan, dış güçlerin maşası fetö ve tüm terör örgütü mensuplarına karşı, vatan savunmasında göğsünü siper eden tüm vatan evlatlarımızla gurur duyuyoruz.

Türk milleti bu ihaneti ve yaşananları asla unutmayacaktır. 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 5’inci yıldönümünde, yapılan demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine sabırlar diliyoruz. Kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Coğrafi, jeopolitik ve stratejik konumumuzun öneminden dolayı bize bizden başka dost yoktur. Bu yüzden gerçekçi olup, hep birlikte ayağımızı, toprağımıza, vatanımıza sağlam basalım. Bugün özgür olarak yaşadığımız bu topraklara çok kolay sahip olmadığımızı, geçmiş tarihimizi gençlerimize, evlatlarımıza anlatmalı, öğretmeli, var olan değerlerimizin kıymetini bilmeliyiz.

Bu vatan hepimizin, bizim gidecek başka vatanımız yok. Milli İrademiz güçlü olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti, Devletimiz ve Demokrasimiz ilelebet payidar kalacaktır. Hiç kimsenin bunu yok etmeye gücü yetmeyecektir. Yıllardır söylediğimiz ve olması gerektiği gibi; Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet...Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Hayırlı Cumalar

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap