SON DAKİKA
SON DAKİKA


Para Yok
12.02.2022

Tüm dünyayla birlikte ülkemiz oldukça sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Küresel problemler, ülkeler arası krizler,  hastalıklar, ekomik sıkıntılar...Tabiki şu anda herşeyden önemli olan öncelikli konu hergün artan ekonomik sıkıntılar.

Her ne kadar, ülkemizde hergün yeni bir suni gündem oluşsada, Vatandaş düşmüş kendi derdine...Şu anda gerçekten insanların tek derdi iş, aş, ekmek parası, geçim derdi... İnsanlar hastalıklarını bir kenara bıraktılar, evlerindeki geçim sıkıntısı ile uğraşıyorlar.

Kiralar çok yükseldi. Elektrik-doğalgaz faturaları çok yüksek geliyor. Marketlerde, pazarda fiyatlar el yakıyor. Herşey çok zamlandı ve zamlanmaya devam ediyor. Tasarrufu etmek bir tarafa, Vatandaşın sofrasındaki yemek ancak yetiyor.

Eskiden marketler; normalde atacakları, beklemiş, buruşmuş, çürümeye yüz tutmuş sebzeleri meyveleri kenara ayırırdı, İhtiyacı olan insanlar gelip oradan alırdı. Şimdi marketler yaptıkları zamlar yetmiyormuş gibi ; kenara ayırdıkları, ihtiyacı olan insanların gelip aldığı bu sebze-meyveleri bile parayla satıyorlar. Yazık gerçekten insanlar bu olanları artık şaşkınlıkla izliyor.

Toplumun içinde bulunduğu durumu, bu saatten sonra bilimsel bakmanın bir anlamı yok. Herkes karınca kararınca, kıt kanaat geçinmeye çalışıyor. Kısacası, Para Yok;

“Fizikçi, matematikçi, kimyacı, jeolog ve antropologdan oluşan bir heyet bir araştırma için arazide bulunmaktadır. Birden yağmur bastırır. Hemen yakındaki bir arazi evine sığınırlar. Ev sahibi bunlara bir şeyler ikram etmek için biraz ayrılır.

Hepsinin dikkati soba üzerinde toplanır. Soba yerden 1 m. kadar yukarda, altındaki dizili taşların üzerindedir. Sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair bir tartışma başlar...

Kimyacı ; “Adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış” der.

Fizikçi ; “Adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş” der.

Jeolog ; “Burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan herhangi bir deprem anında sobanın taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangın olasılığını azaltmayı amaçlamış” der.

Matematikçi ; “Sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece de odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış” der.

Antropolog ; “Adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş” der.

Bu sırada ev sahibi içeri girer ve ona sobanın yukarda olmasının nedenini sorarlar.

Adam cevap verir ; ” Boru yetmedi, para yok alamadım.”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap