SON DAKİKA
SON DAKİKA


Umudunuzu kaybetmeyin
19.02.2022

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kısır döngü ve iş dünyasında yaşan ekonomik problemler hepinizin malumunuzdur...Bu dönemde peşpeşe gelen zamlar ve yüklü faturalarla birlikte halkın yaşadığı geçim sıkıntısından sonra herkesi bir umutsuzluk, karamsarlık sarmış durumda. Bazen bilinçli veya bilinçsiz olarak yapılan uygulamalar, alınan kararlarla; toplum yaşantıları, alışkanlıkları, alışılmış mevcut hali değiştirilmeye çalışılıyor. Böyle olunca da toplumda, insanların hayatlarında, içinden çıkılması zor sıkıntılar yaşanabiliyor. Toplumun, halkın genel olarak psikolojisi bozuluyor ve herkesi büyük bir umutsuzluk sarıyor. Halbuki hayatta hiçbir şey kalıcı ve daim değildir. Bu hayatta her şey gelip geçicidir. Şimdiye kadar neler neler geçmedi ki...Bak az önce aldığımız nefes bile geçti. Daha öncekiler gibi bu sıkıntılı durumlarda gelip geçecek. Ama bu arada sizler hayatı kaçırmayın. Çünkü hayat çabuk gelip geçiyor. Bu yüzden herşeye inat, herkese inat kendi hayatlarımızı güzelleştirebiliriz. Buna ilk önce kendi davranışlarımızı değiştirerek başlayabiliriz. Birine güzel bir şey söylediğiniz zaman ölmüyorsunuz, ama o kişi yeniden doğmuş gibi olabiliyor. Birine kötü bir şey söylediğinizde sizin başınız göğe ermiyor, ama o kötü söz söylediğiniz kişi yerin dibine geçebiliyor.

Kısaca özetlemek gerekirse, nezaket kimseden bir şey eksiltmiyor. Aksine nezaket insanları güzelleştiriyor. Öncelikle hayatınızda nezaketi seçin. Güvendiğimiz İnsanlardan kötülük gördüğümüzde çok üzülür, güçsüz olduğumuzu düşünürüz. Ünlü psikolog yazar Freud’un kızına yazdığı mektuptaki şu sözler, bu durumun bizimle ilgisi olmadığını, güvendiğiniz her neyse Ondan kaynaklandığını çok güzel açıklamıştır: “Sevgili Anna, en güvendiğin insanlardan kötülük görüp üzülmen güçsüz biri olduğun anlamına gelmez. Fizik kurallarına göre; sırtını dayadığın bir nesne birdenbire giderse sen de o yöne doğru devrilirsin. Yani bunun güçsüzlükle alakası yok." İnsanları başarıya da başarısızlığa götüren, mutlu veya mutsuz eden yegane gerçeklik; düşündüğümüz şey oluruz. Zihnimizdeki düşünceler bizi çevreleyen dünyayı şekillendirir. Bir süre sonra bu gerçeklik bütünüyle hayatımıza etki etmeye başlayacaktır. Bu yüzden şu anda ülkece içinde bulunduğumuz, yaşadığımız sıkıntılı durumun geçeceği bilinciyle yaşayalım. Etrafımızda olup biten şeyleri kontrol altında tutamasak bile, tüm bu olup bitene vereceğimiz tepkinin ve bu tepkiden kaynaklı şiddetin bizim kontrolümüz altında olduğunu fark ettiğimizde, artık bizim için dünya daha yaşanılabilir bir hal alacaktır.

Bazı şeyleri seçemeyiz; ailemizi, doğduğumuz ülkeyi, şehri, mahalleyi seçemeyiz. Fakat kendi seçimlerimizle değiştirildi bileceğimiz o kadar çok şey varki...Öncelikle düşüncelerimizi değiştirebiliriz. Mesela yaşayacağımız yeri, oraya bir çiçek ekmeyi seçebiliriz; sevmeyi, gülmeyi, yürümeyi, şiir okumayı, denize kenarında oturmayı, çimene çıplak ayak basmayı yada göğe bakmayı seçebiliriz. Nerede veya kim olursak olalım, güzele ve iyiye dair olan herşeyi seçebiliriz. Şu anda Toplumda ve Hayatınızda her ne olursa olsun ne yaşanırsa yaşansın, “Umudunuzu Kaybetmeyin.” Kimsenin ve hiçbir şeyin umudunuzu kırmasına izin vermeyin. Birgün herşeyin değişeceğini ve düzeleceğini umut ederek yaşamak, hepimize yaşam gücü verir. Hepinize Hayırlı Cumalar

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap