SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kınalı Kuzum KTÜ'te karargah kurdu
8.07.2024
Bu abi bu...
Hani adama dedirtirler ya işte bu diye.
Kınalı kuzum işte bunu gerçekleştirdi dün
KTÜ ile ilgili getirdiği bilgilerle.
Kimsenin cesaret edip dokunamadığı...
Kimsenin cesaret edip yazamadığı... 
Kimsenin cesaret edip giremediği konulara... Veya ulaşmak istemediği iddialara kınalı kuzum ulaştı. Helal olsun kınalı kuzuma! Çok çok önemli bir işe imza attı. Bir kez daha kendisiyle gurur duydum. Kınalı kuzum dün ortaya çıkardığı işle KTÜ’de tozu dumana kattı. Her daim dile getirmiştim ve yineliyorum: Kınalı kuzum herkesin gözü, kulağı, dili olacak. Asla kimseye ve hiçbir kuruma önyargılı olmayacak. Ve en önemlisi, yazılarda ismi cismi geçenlerin hepsinin cevap hakkı bizlerde saklıdır. Neyse gameti fazla uzatmadan dün kaldığmız yerden devam edelim. Hoş gelmiş benim güzeller güzeli kınalı kuzum...
- Hoş gördük üstadım. Güzel kuzum, dün çok önemli iddialarla geldin, başkalarını bilmem ama getirdiğin iddialar 8 şiddetinde deprem gibiydi.
- Üstadım, o bilgilere ulaşmak için neler yaşadığımı tabii ki kimse bilmiyor, bak buradan ilan ediyorum, su uyur ben asla uyumam, sağlam bilgilere ulaşmak için gerekirse haftalarca gözümü kırpmadan nöbet tutarım. Kınalı kuzum, onu biliyoruz, sen görev aşkıyla yanıp tutuşan güzeller güzeli bir kuzusun. Senin eşin benzerin yoktur. Görev kutsaldır diyerek sana verdiğimiz hiçbir görevden kaçmadın.
- Üstadım, yazın bu sıcağında çalışmak hakikaten zor ama KTÜ’de yaşananlar sıcak mıcak dinletmiyor, ben bu günlerde yaylalarımda olup kış için enerji depolayacaktım ama KTÜ’de ortaya atılan iddialar yenilir yutulur cinsten olmayınca yaylaya gidişimi Ağustos ayından sonraya erteledim. Eyvallah benim güzel kuzum. Kaldığımız yerden devam edelim.
- Üstadım, KTÜ’de yaşananlar bir başka kurumda yaşanmış olsa var ya, o kurumun başındaki kişiyi o koltukta bir saniye oturtmazdılar, her nedense Rektör Hamdullah Çuvalcı koltuğunda oturmaya devam ediyor. Kınalı kuzum, Ağustos ayında KTÜ’de rektör ataması yapılacak ya mevcut ile devam edilecek ya da yeni bir isim getirilecek. Şunun şurasında ne kaldı ki rektör atamasına.
- Üstadım, sıkıntı zaten orada, Rektör Çuvalcı Bey KTÜ’de hiçbir şey olmamış ve yaşanmamış gibi, o davetten bu davete koşuyor, neredeyse siyasilerle kol kola girip kampüs turu atacaklar! Neyi merak ediyorum biliyor musunuz, benim duyduklarımı acaba AK Partili siyasetçiler duymuyor mu? Onlara bu konular gitmiyor mu? Eğer gidiyor onlar bir şey yapmıyorsalar yemin ediyorum hem Trabzon’a hem göz bebeğimiz KTÜ’ye hem de bilim ve ilime büyük ihanet ediyorlar. Bu kadar duyarsız olunabilir mi? Kınalı kuzum, önemli olan külliyenin duymasıdır, konuların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gitmesidir, AK Partili siyasetçiler bu güne kadar hangi kötü gidişata dur diyebildiler ki, buna da dur diyebilsinler.
- Üstadım, ben her şeyi açık seçik size anlatıyorum, siz de kaleme alıyorsunuz, ha siyasiler konulara duyarsız kalır veya kalmazlar, o onların bileceği iş, amma rektörlük atamasında tekrar Hamdullah Bey bunların desteği ile atanırsa bundan sonra işimiz onlarla olacaktır. Kınalı kuzum, ben bu kez duyarsız kalacaklarına inanmıyorum.
- Üstadım bak, açık seçik söylüyorum, Rektör Hamdullah Bey bu zamana kadar KTÜ’de olan rektörlerin içerisinde en silik rektör olmuştur, her şeyi eline yüzüne buluştırmıştır, yola çıktıklarını dinlemeyip yolda bulduklarıyla değiştirmiştir. İnan KTÜ’nün eski rektörü Süleyman Baykal’ı aratıyor. Onu da eleştiriyorduk ama Hamdullah Beyi görünce ona haksızlık yaptığımızı daha iyi anladık. Kınalı kuzum, duyduğum kadarıyla Rektör Hamdullah Bey STK’ların kendisini desteklemeleri yönünde çalışmalar yapıyormuş, bu konuda bilgin var mı?
- Üstadım olmaz mı? Hamdullah Beyin en büyük destekçisi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi’dir, çünkü Çelebi kendisiyle yanılmıyorsam üniversitede sınıf arkadaşlığı yapmıştır. Hamdullah Bey göreve gelir gelmez sınıf arkadaşlarına KTÜ’de görev vermiştir.
Yanılmıyorsam siyasilere STK’larla baskı yapacaktır. Sen meraklanma üstadım, Rektör Hamdullah Bey’e kim ne destek veriyorsa hepsini takip ediyorum, bir şey kaçırmam, yakaladığım her şeyi sizlerle paylaşacağım. Kendi kurumunda tartışılan Çelebi’nin açık seçik sınıf arkadaşı Hamdullah
Beye destek vereceğine de inanmak istemiyorum.
Kınalı kuzum, kapalı kapılar ardında neler yaşandığını sen nereden bileceksin?
Üstadım, sen kafanı bu konulara takma, bak dün unutmuştum, bugün anlatayım. 5 ay önce olacak KTÜ’de 4- 5 öğretim görevlisinin
FETÖ’den dolayı yurt dışı yasakları varken, yurt dışına çıkış yapmaları için komisyon kuruluyor, komisyonun aldığı görevlendirme kararıyla bu öğretim görevlileri yurt dışına Amerika’ya gönderiliyorlar.
Vuuu kınalı kuzum ne diyorsun sen!
- Üstadım, Amerika’ya giden öğretim görevlileri dönme dolaba binmeyi pas geçerek Boing uçağına biniyorlar. Vardır ya film gibi diye bir oyun, bu öğretim görevlilerinin durumu da film gibiye döndü. Olacak iş mi, komisyon görevlendirme kararı alıyor, çıkış yasaklı öğretim görevlileri yurt dışı semalarına doğru süzülüveriyorlar. Vah benim memleketim, vah benim KTÜ’m! Vah benim Hamdullah Çuvalcı’nın yönettiği bilim yuvası! Kınalı kuzum, inan bu iddiana inanmak istemiyorum, FETÖ’den yasaklı olanlar bile bile sırra kadem basıyorlarlarsa sen düşün KTÜ’nün geldiği durumu!
- Üstadım, uyuma uyanık kal, ben hep uyanık kalıyorum... Hani bir zamanlar asansör işini yazıp çizmiştik ya onu ikinci kez bir başka ihalenin içerisinde ihaleye çıkmışlar, yani önce asansör yapılsın diye para verilmiş, asansör yapılmamıştı ya, şimdi bir daha para vererek ihale ettiler işi.
Kınalı kuzum, KTÜ’de nereye el atsan elinde kalıyor gibi, nasıl bir yönetim anlayışı var orada? Yağma Hasan’ın böreğine dönmüş orası.
- Üstadım, kitap yazılır KTÜ’de yapılan ve paslanan işlerle ilgili. Al sana yine adrese teslim bir ihale daha. Kamera ihalesi yapılmış, bak bakalım nasıl yapılmış, eğer sen araştırıp bulmazsan ben bütün bilgileri vereceğim sana...
Hey gidi Rektör Çuvalcı Bey, bak ne diyorlar senin için, çikolata işinin bile
Yonca’dan alınması için talimat verdiğin söyleniyor.
Sorarım zatıalinize: Bir rektör bu gibi işlerle uğraşır mı?
Kınalı kuzum, yazık hem de çok yazık ediliyor KTÜ’ye. Vallahi ne yalan söyleyeyim, hiçbir dönemde böyle şeyler olmamıştı, tememnimiz siyasilerin yaşanan bu konuları külliyeye taşıyıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaştırmalarıdır. İnşallah bunları yaparlar, yoksa hepsi vebal altında kalacak.
- Üstadım, aynen öyle, Cumhurbaşkanına bu bilgilerin ulaşması için biz yaşananları her gün buradan yazıp çizeceğiz. KTÜ’ye bir nebze faydamız olacaksa yaptığımız her şey helali hoş olsun. Diyorlar ya pilavdan dönenin kaşığı kırılsın diye, biz dönersek bizim kaşığımız kırılsın.
Hadi sana güle güle güzel kuzum.
- Üstadım, vedalaşmadan son sözlerim şöyle olsun:
Peki peki anladık
Her şeyden sen anlarsın
Peki peki anladık
Her şeyi sen bilirsin
En güzel grubu sen kurdun
En güzel ritmi sen buldun
En iyi dalgıç sensin
En güzel filmi sen çektin ah
Peki peki anladık
Sen neymişsin be abi İlahi kınalı kuzum sen çok yaşa...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap