SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kınalı Kuzumun KTÜ ile İlgili Soruları Cevap Bulur mu?
22.07.2024

KTÜ’de kazan öyle bir kaynatılıyor ki, kaynayan kazanın altına odun taşıyan taşıyana.

O nedenle diyorum ki kaynayan kazanın içerisine düşmeyiverin!

Ben yine de uyarımı yapayım, kazanın içerisine düşenin vay haline! Ahan da kazana Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı Bey düştü!

Hadi bakalım hocaya 2’nci dönem şans tanıyanlar, kazanın içerisine düşen hocayı kazandan çıkarıversinler.

Bakın buradan yazıyorum. KTÜ’nün bu kadar tartışıldığı, KTÜ’nün bu kadar her anlamda yerlerde süründüğü, KTÜ’nün bu kadar kötü yönetildiği, KTÜ’de ortaya dökülen iddiaların bu kadar ayyuka çıktığı hiçbir dönemi hatırlamıyoruz.

Soruyorum buradan KTÜ’yü yakından takip edenlere, KTÜ’de böyle bir dönem oldu da bizler mi atladık, ya da bizler mi göremedik!

Neyse lafı fazla uzatmadan konumuza girelim. Bugün kınalı kuzum ile KTÜ üzerine sohbet etmek istedik ama güzel kuzum

“Hayır üstadım bugün sohbetten çok ben sorularımı sormak istiyorum. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı Bey’e ben sorayım, belki Çuvalcı Bey cevap verir” diyerek benden böyle bir talebi oldu.

Böylesine bir talebi olan kınalı kuzuma benim hayır deme gibi bir şansım olabilir mi? Kuzuma buyur köşem emrinde diyerek, köşemi kuzumun emrine amade ettim.

Kınalı kuzum soruyor; Sahil tesisleri ihalesiz mi verildi?

Malumunuz Devlete ait ve kamu kurumları bünyesinde olan şirkete ait hiçbir bina ihalesiz şirket veya şahıslara keyfi olarak verilemez. Bu suçtur, yasaya uymayan bu tür eylemler sonucunda yöneticiler ağır ceza mahkemesinde yargılanır. Kınalı kuzum sahil tesisleriyle ilgili soruyu sorduğuna göre bir bilgin vardır konuya dair.

-Evet Üstadım... Karadeniz Teknik Üniversitesi iktisadi işletmesince işletilen ve mülkiyeti devlete ait olan Sahil Tesisleri, 2023 yılında ihalesiz verilmiş, ihaleye çıkılmadan bir şahsın firmasınca sözlü olarak kiralanmış, sonradan resmi evrak uydurulmuştur. Elektronik belge sisteminde olması gereken bu ihale evrakları yapılmamış, sonradan elden ıslak imzalarla resmiyete uydurulmaya çalışılmıştır.Sayıştay denetçisinin gözünden kaçırılmaya çalışılmıştır.

Hoppala kınalı kuzum, nasıl bir iddiadır bu?

-Üstadım, özensiz, yasa dışı, ben yaptım oldu diyen kibir abidesi eylemlerdir bunlar. Rektör Hamdullah Bey, bunun sorumluluğundan kaçamaz. Yatan paralar banka ayrıntılarında mevcuttur. O kadar keyfilik söz konusudur ki, ihalesiz verilen sahil tesislerinin odaları, firma zarar ediyor diyerek, önce 100 dolar karşılığı sözleşme yapılan oda fiyatları 60 dolara düşürülmüş ve bu konu Rektör Yardımcısı Cemil Rakıcı tarafından sağda solda savunulmakta, Rektör ise bu durumla gurur duymaktadır. 2024 yılında yine bu odalar firmalara verilmiştir.

Mübarek kınalı kuzum, olayı sanki sen bire bir yaşadın!

-Üstadım her şey envanterlerde kayıtlıdır, gitsin araştırsınlar. Baksınlar neler yapılmış?

İkinci sorum şu, Rektör ve rektör yardımcılarına lojman tutanağının altına imza attıkları için soruşturma açılmış mıdır? Kınalı kuzum soruşturmanın bilgisi var mı sende? -Üstadım olmaz mı? Lojman dağıtımı yasa dışı yapılmış. Yönetmeliğe göre üniversite lojmanları için dağıtıma çıkıldığında, lojman almak isteyen kişi puan sıralamasına göre lojman dağıtım toplantısına katılır, puanına göre lojman çıkarsa alır ve kişinin adı ve aldığı lojmanın nosu toplantı tutanağına geçirilir. Lojman dağıtımı normalde böyle yapılır.

Kınalı kuzum yapılmayan ne?

-Üstadım yapılmayan ne biliyor musun? Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Rakıcı tarafından yapılan dağıtım toplantısına bir şube müdürü katılmamış, o katılmayan kişi toplantıdan 1 ay önce kendisine ait olmayan bu lojmanda tadilata başlamıştır. Sana sorayım, sen cevap verirsin tadilat yapan bu kişi kime güvenmiştir de dağıtıma bile çıkmadan, kendisine ait olmayan lojmana 100 bin TL harcama yapmıştır? O nedenle soruyorum resmi evrakta oynama yaparak katılmayan kişiyi katılmış göstererek, bu kişiye lojman veren ve tutanağın altına imza atan Rektör ve yardımcılarına YÖK soruşturma açmış mıdır, açmamış mıdır? Yine edindiğim bilgide şöyle bir iddiaya ulaştım, Rektör Bey başka bir üniversiteden mühendis olan sınıf arkadaşını üniversiteye alarak kendisine lojman tahsis etmiştir, bu bile yasa dışıdır. Buna YÖK ve diğer kurumlar soruşturma açmalıdır.

Güzel kuzum ortaya koyduğun bu iddialar önemli iddialar, elinde belgesi var mıdır?

-Üstadım belgeler kayıtlarda, baksınlar kayıtlara görürler belgelerin babasını. Ne iddialar daha var, biriken hurdalar ihaleye verildikten sonra kantara çıkarılmadan ilgili kişiye nasıl paslandığı? Ya pahalı elektrik kablolarının çalınma hikayesi var ki, burada yaşananlar evlere şenlik! Sonrasında kabloları çalan firmadan istenen paranın vakfa aktarıldığı çünkü vakfa aktarılan para istenildiği gibi harcama yapıldığı için vakıf tercih edilmektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Sayıştay mutlaka soruşturma açmalıdır konuyla ilgili ama açarlar mı bilmem?

Güzel kuzum istersen sadece soruları sor bu günkü yazımızı biterelim, ne dersin?

-Üstadım öyle yapalım, çünkü konuları içeriğini açtığımızda konu uzadıkça uzuyor.

Devam ediyorum ve soruyorum Rektör Bey, Araştırma ve Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi atamalarında jürilere direkt baskı yapıp, atanmasını istediğin kişilerin atamalarının yapılması için talepte bulundunuz mu? Devam ediyorum ve soruyorum. 2023 yılında İnşaat bölümü ve makine bölümlerinde sınavı kazanan aday olmadığına ilişkin jüri raporlarının rektörlüğe ulaşmasına ve hatta üniversitenin web sitesinde ilan edilmesine rağmen, jüri raporlarını telefonla değiştirip, kadro boşa gidiyor, niye atamıyorsunuz diyerek baskı ile kriterleri sağlamadığı için kazanmayan adayların kazandı olarak ilan edilmesi tarafınızdan sağlamış mıdır? Kınalı kuzum ne sorular soruyorsun?

Yav harbiden sen bu gazeteciliği öğrenmişsin...

-Üstadım sizin yanınızda bizim adımız mı telafuz edilir?

İddiaları soruyoruz rektörümüze, hani KTÜ’yü çok iyi yönetiyor diyorlar ya, böyle mi yönetiyor? Güzel kuzum anlattıkların herhalde La Fontaine’den masallar değildir.

-Üstadım ihticamımı bozmadan devam edelim sorularıma.

Hani diyorlar ya “Rektör Bey’e iftira atıyorlar”, o diyenlere sesleniyorum bu konuları benim gibi bir araştırsınlar bakalım altından neler çıkacak? Güzel kuzum öyle zannediyorum ki soruların uzayıp gidecek...

-Üstadım kafeterya ihaleleri var, genel sekreterin imza atmamasına rağmen bir kantini vermiş, memur alımlarında yapılanlar var. Bir de Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş’un pozisyonu var ki, onu da bir dahaki yazımızda dile getireceğim.

Kınalı kuzum, bir arkası yarın daha diyelim he ne dersin.

-Üstadım biz yazdıkça o kadar bilgi belge geliyor ki o kadar iddia edilen konular arasında sıkışıp kalıyoruz ki, tek çözüm Rektör Hamdullah Çuvalcı’dan KTÜ gibi bir bilim yuvasının ivedilikle kurtulmasıdır. Aksi takdirde bu yaşananların daha babası anası yaşanacaktır KTÜ’de...

Hadi bana eyvallah...

-Güle güle güzel kınalı kuzum...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap