SON DAKİKA
SON DAKİKA


1 dolar 3 lari,3 lari de 15 tl olur ise..
13.04.2022

Türkiye’yi bilmem ama Doğu Karadeniz’deki sebze ve meyve fiyatlarının daha pahalı olmasına bir sebep de doğu komşumuz Gürcistan’a ihraç yolu ile satılan ya da oradan gelenlerin bavul ticaretine benzer şekilde satın alıp ülkelerine götürmeleri gösteriliyor.

Aslında bunda bir anormallik de yok!

Çok değil bundan sanırım 10 sene önce, bizim para (TL) ile komşunun ki (LARİ) hemen hemen aynı idi.

Ama bugün nasıl? Önce ona bakmak lazım.

Birincisi Gürcistan’da 1 Dolar halâ 3 LARİ.

Bizde ise 1 Dolar aşağı-yukarı 15 TL.

İkincisi, 1 LARİ’nin karşılığı 5 TL.

Yani, 5 TL verirsen, ancak 1 LARİ alınabiliyor.

İşte bu tabloda Türk vatandaşının 15 TL veremediği için alamadığı bir marulu, Gürcüler 3 LARİ vererek, rahatlıkla alıp memleketlerine taşıyorlar.

Kimse çıkıp da ticaret erbabına, “Niye marulları Gürcülere satıyorsunuz?” diye soru soramaz, sual da eyleyemez!

Hele hele zikir eyledikleri; “Faiz sebep, enflasyon sonuç” teorisi çökenler hiç ama hiç eyleyemezler!

 

DEMİRYOLU ve MİTOMANİ HASTALIĞI

Devletin “Kaf dağının ardına öteleme”, basında yer ala hedefi olanların ise habire konuşarak “kafayı ütülüme” haline getirdiği Doğu Karadeniz’e tren yolu için 1943’de sahne alan serüven şimdilik 2053’e havale edildi!

“Şimdilik” diyorum, çünkü adeta olmayacak işe “amin” dedirtmek kurulmuş olan Demiryolu Platformu başta olmak üzere bu konuda kendine görev ihdas eyleyenlere son olarak söz konusu edilen 2053’ü değil, 2553’ü hedef koymalarını tavsiye ederim.

Aslında, kim olursa olsun, aklına “Doğu Karadeniz’e demiryolu” gelen herkese Orhan Hakalmaz’dan “Kara tren gecikir, belki de hiç gelmez” türküsünü dinlemelerini tavsiye edip duruyorum. Ama bazıları her nedense dinlemek ya anlamak istemiyorlar.

Ya da durmadan aynı teraneden dem vurarak, bırakın cümle alemi kandırdıklarını sanmayı, “kendi söylediği yalana inanma derecesi” demek olan mitomani hastalığına bile yakalanmış olabilirler!

 

9 KÖY, 9 IŞIK…

Doğru söyleyeni ne yaparlar?

Genele, yani halk arasındaki derb-i mesele bakarsak, “Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar!” denir.

Özele, yani MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy’un söylediklerine kızanların yapacaklarına bakar isek, “Doğru söyleyeni 9 Işık’tan kovarlar!” diyebilir miyiz?

“Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor” diyen Milletvekili Ersoy’un partisinin yönetimi tarafından tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na sevk edildiği açıklandığına göre, tabii ki “diyebiliriz!”

 

MEVLANA’DAN KUSUR ARAYANLARA…

Başta siyasi cenahtakiler olmak üzere, hemen hemen herkesin, her kesimin kusuru ve kabahati başkalarında aradığı bir hale gelmiş isek, bundan 700 yıl önce yaşamış olan Mevlana’nın

“Kusur bulmak için bakma birine, bulmak için bakarsan bulursun, kusuru örtmeyi marifet edin kendine, işte o zaman kusursuz olursun.” uyarısının doğruluğunu hiç ama hiç anlamamışız demektir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap