SON DAKİKA
SON DAKİKA


Az gülerken, çok gülümseten adam
30.03.2022

Şükrü Güngör Köleoğlu…

Bundan tam 4 yıl önce 28 Mart 2018’de herkese “Zamansız vefat” dedirtecek bir yaş diliminde aramızdan ayrılan Has Adam… Çalışmanın “en büyük ibadet”, paylaşmanın ise “fevkalâde işler” olduğunu yaşamının her zemininde, her zerresine yansıtmış müstesnâ bir Adem Oğlu…

10 yılı bir fiil bir arada olmak üzere çeyrek asırdır tanımanın bahtiyarlığına eriştiğim Has Adam’ın ancak kitaplara sığdırabilecek hayatını kaleme, “Az Gülerken, Çok Gülümseten Adam”  başlığını atarak almanın çabası gösterirken bile gıpta eylememek mümkün mü?

Hele hele, “Bir elin verdiğini, diğeri görmesin” inancına hizmet eden iyilikseverliği yok mu? Bu tevâzu sahibi, vakur, fevkalbeşer adamın gönlü ve gözündeki, yani içindeki tebessüm yok mu? Fotoğraftaki gibi dışı ile birleştiğinde muhteşem bir gülümseme oluştururdu.



7 İNDİ, 27 BİNDİ!

Gıda fiyatlarındaki artışa bir nebze derman olmak için devlet 115 çeşit gıda da KDV’yi yüzde 8’den, yüzde 1’e, yani yüzde 7 oranında indirildi.

Yaklaşık 1.5 ay önce başlayan uygulama ile fiyatlar cüzi de olsa indi. Sonrasında ise tekrar ben diyeyim “usul usul”, siz söyleyin “yavaş yavaş” arttırılarak üzerine bindirildikçe bindirildi. Başka bir tabirle KDV söz konusu edilerek “Yalandan yere indirildi.”

Misal mi?

Anlı şanlı marketlerden birinden sokak kedilerine vermek için 10 yıldır malum sosislerden alan birisi olarak, KDV indirimi ile 14.90 olan fiyata 13.90 etiketi kondu. Ama 5 gün sonra etiket 15.90, 15 gün sonra 17.90, sonrasında 19.90, şimdi ise 20.90 olarak yazıldı. Yani dolmuş için kendisinden 15 lira isteyen yolcunun yaptığı itiraza da şoförün verdiği; “Dün 5, bugün 15, yarın 25” cevabı misali…  Yüzde 7 KDV indiriminden sitayişle dem vurulurken, yüzde 27 zam bindirimi kimlerin bilemem, ama devletin hiç ama hiç umurunda değil!


TÜRK OLUNCA KAYBETTİM!

“Kalsınlar mı? Gitsinler mi?” sorusuna muhalefetin “Gitsinler”, iktidarın ise “Kalsınlar” cevabını verdiği Suriyeliler ülke gündemini ve Türkiye ekonomisini meşgul etmeye devam ediyorlar. Resmi rakamlarla 4 milyon, gayri resmi ise 7-8 milyon olarak bilinen Türkiye’deki Suriyelilerden bir kısmı Türk vatandaşlığını geçirilmelerinden bayağı şikayetçiler! Geçen akşam televizyonda bir tanesinin, “Türk vatandaşlığına geçince tüm gelirlerimi ve haklarımı kaybettim” beyanı bunun acı ama gerçek bir örneğinden başka bir şey değil ki.



CÜBBELİ AHMET’TEN…

Nam-ı diğer Cübbeli Ahmet Hoca, kütükteki kaydı ile Ahmet Mahmut Ünlü’yü seversiniz-sevmezsiniz! Beni enterese etmez. Ben, güncelliği olan söylediklerinden bazılarının isabetliliğine bakarım.

“Namazımız doğru olsaydı, bugün bu hale düşmezdik” diyen Cübbeli Ahmet’in şu sıralar en dikkati çeken sözlerinden biri de, sosyal medyada tarifini herkesin kendine göre yaptığı zina üzerine. Ahmet Hoca; “Allah’ım bu zina edenlerin kuvvetlerini iptal eyle” diye dua ettiğinde, cemaatten biraz kısık da olsa “amin” cevabı gelince devamını şöyle getiriyor:

“Aman dikkat edin. Sonra piliniz biterse ‘Hoca bana beddua etti’ demeyin.”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap