SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çok Çalışma, Kendi Kendine Yetme Zamanı…
13.03.2022

Kendi kendine yetmek…

Ya da başkalarına ihtiyaç duymamak…

Dünyanın en verimli topraklarına sahip iken özellikle gıda da bırakın kendi kendimize yetmeyi, çoğunu dışarıdan hale gelip de, ardında onca sakıntıları yaşayınca bunların ne demek olduğunu ister istemez anlamaya başladık mı?

“Tam olarak” söylenemez…

Ama hani “bir” denilen musibeti “bin” kez yaşadıktan sonra anlayabildiğimiz nasihati zoraki de olsa almaya karar verdik gibi duruyor!

Etrafıma bakıyorum da, marul için Akçaabat Pazarı’na gidenler ile marketlerden yumurtaları kolilerle köydeki evlerine getirenler de bayağı bir azalma var. Yani çalışmayı hem de çoğunu öğreniyoruz.

Bir de trafiği idare eden polislerin muhatap olduğu araç kullanıcılarının da sayısının da had safhada azaldığını söylememe bilmem gerek var mı?

Yeri gelmiş iken Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde de “kendi enerjimi kendim üretirim” diyerek kurulmaya başlanan güneş enerjisi panellerine de dikkat çekip, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi’ye de örnek ve önder olduğu için tebrik ve teşekkür edelim.

SAVAŞTA OLMAZSA OLMAZLAR…

Savaş halinde bir ülke için elzem olan ihtiyaçlar en az silah kadar “Yiyecek, içecek, enerji ve yakıt” olduğuna ve de bunların tamamı ABD ve AB’nin oyuna gelen Ukrayna ile savaş eden Rusya’da da bulunduğuna göre, sonucun ne olacağını anlamak için fazla söze gerek yok.

Zaten bir Rus Atasözü de şöyle diyor: “Kendim altın iken parayı ne yapayım.”

PERAKENDE ÇOCUK BEZİ...

Çocuk bezleri artık marketlerden değil de, bakkallardan alınıyor!

Neden mi?

Marketlerin paket olarak sattığı çocuk bezleri, bakkallardan tane halinde de satılıyor da onun için!

Dahası anneler tek olarak alabildikleri bu kağıt bezleri bebeklerine gece sarıyorlar. Gündüz ise artık ninelerimizin babalarımıza, annelerimizin de bizlere patiskadan yaparak defalarca sardıkları bezleri kullanıyorlar.

ONE MİNUTE MR. HERZOG…

Bekledim ki tarihi tekerrür ettirerek İsrail Cumhurbaşkanı’na, Filistin halkına yaptıkları, Gazze’ye Yahudi Yerleşimciler için inşa ettikleri ve de Büyük Ortadoğu Projesi ile güneyimizde kurmaya çalıştıkları Büyük İsrail Devleti’ni hatırlatarak, “ONE MİNUTE” denilecek!

Beklentilerim boşa çıktı ama “üzüldüm” diyemem!

Çünkü devlet işlerinde kişisel ve siyasal görüşlerin ile anlık heyecanlar ve tepkilerin değil, ülke çıkarlarının istikrarlı bir şekilde idamesinin gerektiğini biliyorum.

KAÇ YAŞINDA MIYIM?

20 yıl önce “Kaç yaşındasınız?” sorusuna: “Yaşımı soruyorsanız 45. Yaşadıklarımızı soruyorsanız 145. Hissettiklerimi soruyorsanız 25” cevabını vermiştim.

Geçen günkü sohbette ilk kez karşılaştığım birisi aynı soruyu sorunca cevabım şöyle oldu: “Belediye otobüs ve minibüslerinde benden küçük yaşlılara yer veriyorum!”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap