SON DAKİKA
SON DAKİKA


Cumhurbaşkanı Şimdilik İyi Götürüyor…
12.03.2022

Perde önünde Rusya ile Ukrayna, perde arkasında ise Rusya ile ABD-AB ile icra edilen silahlı ve ekonomik savaşta, komşu Türkiye, ben diyeyim “iki ucu pis değnek”, siz söyleyin “aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık”  durumuna rağmen süreci şimdilik has idare ediyor.

Bunda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dikkatli, sabırlı ve sağduyulu davranış tercihi hiç şüphesiz önemli bir etken. İnşallah hep böyle devam eder.

Yani ortada karmaşık ve bir o kadar da çetrefelli, oyun içinde oyunun oynandığı bir tablo var iken, durumu idare etmek bile hiç kolay değildir.

Sayın Cumhurbaşkanı da bundan önce birçok konuda kendisini çoğu kez yanlış yönlendirmiş bazı akıldanesi danışmanlarını, burada dinleme yerine, Rahmetli Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün İkinci Dünya Savaşı sırasında, Türkiye’yi kaosun içine sokmayan politikasını iyi irdeleyip incelediği için olsa gerek benzeri bir tavır içinde, genelde de doğru yolda gidiyor.

Aman nazar değmesin…

KARARIN ARKASINDA, BAŞKANIN YANINDA…

Ben diyeyim “Gecikmiş bir karar”, siz söyleyin “Bundan öncekilerin alamadıkları doğru karar.”

Öyle veya böyle Trabzon’da Kahramanmaraş Caddesi’nin 400 metrelik kısmının araç trafiğine kapatılması şehirde yaşama kültürü adına tam isabettir.

Onun için de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun uygulamaya toplumsal olmayan şahsi ve grup çıkarları için itirazın ötesinde tepki gösterenlere gönderdiği “Kararın arkasında duracağız” mesajı, kent kültürü ile yaşamayı tercih eden tüm Trabzonluların ifadesi olmalıdır.

Aslında söz konusu Trabzon olduğunda kent içinde zaten sadece araçlar değil, yayalar için bile kuralı olmayan bir trafik mevcudiyeti var.

Yayalar her yeri “yolgeçen hanına” çevirerek karşıdan karşıya geçmiyorlar mı?

Hem de, şaire nispet “bir elinde telefon, bir elinde çanta, umurunda mı dünya” (trafik kuralları) dercesine.

Dolmuşa binen istediği yerde iniyor, sürücü de indirmiyor mu?

Doktorlar “sağlıklı kalmanın ilk şartı yürümektir” diye bas bas bağırırken bu şehirde yaşayanlar tam tersini yapmıyorlar mı?

Ezcümle, Uzunsokak, Kunduracılar ve Kahramanmaraş derken yapılması elzem olan bir uygulama var ki, o da dolmuşların şehrin ana arterlerinden tamamen dışlanması, özel aracı olanların da sahile park ettikten sonra merkeze gelmesidir.

Nereden ve nasıl tepki gelirse gelsin sadece yönetenler değil, yaşayanlar da bu kararın arkasında durmalı ve de “şehirde yaşamanın bir kuralı ve bedeli olduğunu” hafızalarından eksik etmemelidirler.

HUTBEDEN, SİMİT PARASINA!

Bugün Cuma…

Müslümanlar, müminler cemaat olarak Cuma Hutbesini dinlemek ve sonrasında 2 rekât namazı da kılmak için camilere gidecekler.

Gidecekler gitmesine de, Diyanet’in de onayı ve emri ile imamların Hutbe ile Namaz arasında, başta atıl kapasitenin bulunduğu camii inşaatları için para isteyeceklerini unutmasınlar!

Geçen hafta cemaatten birisinin “Bedava Cuma Namazı kılamayacak mıyız?” demesi vardı yaa! Hah işte onu…

Bedava namazı bırakalım, geçen hafta Cuma’ya gelen ve kitaplarını da secde edeceği yere yakın koyan bir lise öğrencisinin para toplayıcının önüne uzattığı lengere cebindeki 5 lirayı koyup da, utana sıkıla, adeta “Ne yapayım? Vermesen ayıp olur. Simidi çaysız içerim” ifadesi yüzüne yansıyarak yarısını geri alması vardı ki!

Ne hikmettir ki, bu konuda 10 yıldır yazıp çizmemize, “Hiç değilse Hutbe’den istenmesin” başvurumuza rağmen Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da ses çıkmaması çok ama çok düşündürücü!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap