SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dünya enflasyon kupası sonucuna Türkiye itirazı etti!
8.05.2022

Pandemi sonrası ve savaş sırasında ilki gerçekleştirilen Dünya Enflasyon Olimpiyatları Atlas Okyanusu’nda yapıldı!

Olimpiyatlarda Güney Amerika ülkesi Venezuela açık ara şampiyon olurken, Afrika’dan Sudan ikinciliği, Zimbabve ise üçüncülüğü elde etti.

Olimpiyatlarda 7’inci olarak ilan edilen Türkiye hakkının yendiği gerekçesi ile sonuçlara itiraz etti!

TÜİK tarafından açıklanan yüzde 70’lik oranın gerçek rakamları yansıtmadığı belirtilerek yapılan itiraz da üreteci ve tüketici enflasyonu rakamları fatura ve fotoğraflarla belgelendirilerek tekrar sunuldu!

Piyasada gerçek rakamların yüzde 120’inin üzerinde olduğu belgelendirilerek yapılan başvuru Dünya Bankası ve IMF tarafından değerlendirilerek karara bağlanacak!

Türkiye, doğrunun tescil edilerek hakkının verilmesi halinde kendisinden önceki Suriye, Lübnan ve Sudan’ın önüne geçerek Dünya Enflasyon Olimpiyatları’nda 4’üncülüğü kazanmış olacak!


CEMİL ÇİÇEK’İN “HERKES” DEDİĞİ…


Derb-i mesel; “Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir.” der.

Zaman zaman bu mihvalde hakikate uygun kelâmlarına da şahit olduğumuz Eski Meclis Başkanı ve bakanlardan, günümüzün de Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’in bir süre önce “Herkes, her şeyi en iyi kendisinin bildiği iddiasında.” şeklindeki açıklamasını yorumlamak için bir kenara not eylemiştik.

Mahallede insan havsalasının alamadığı o kadar çok akıl dışı zuhur ettiği için Sayın Çiçek’in “Herkes” diyerek tarif eylediği “Kendi doğrusundan başka doğru tanımayan yobazlar” hanesindekilere bir türlü sıra gelmemişti!

Demek ki bugüne imiş!

Cemil Çiçek’in, “Kimse kimseyi de dinlemiyor” diyerek yaptığı serzeniş ister istemez bu sütunlarda “Bir adama kırk gün deli derseniz, delirir” gerçeğinden hareket ederek çokça yinelediğimiz birkaç satırı tekrar hatırlatalım.

Ortadoğu’da ülkesini yöneten kral kararları olumlu sonuç verince, “Ben yaptım. Ben eyledim” diyerek böbürlenip dururmuş.

Ama yanlış kararlar, berbat sonuçlanınca da, “O sebep oldu. Bu sebep oldu.” diyerek suçluyu başkalarına ciro etmeye kalkarmış.

Dahası suçlayacak bulamazsa da, “kaza ve kaderden” dem vurup, “Ne yapalım Allah’tan” diyerek adeta “İyilikler benden, kötülükler Allah’tan (haşa)” gibi, günaha girecek kadar gerekçelere sarılırmış!

Hem de Cenab-ı Allah’ın Nisâ Suresi 79’uncu Ayet de; “Sana gelen iyilikler Allah’tandır. Başına gelen kötülükler ise nefsindedir.” diye açık açık buyurmasına rağmen…

Ezcümle; bu ülkede ne kadar hazindir ki, sağdan-soldan-ortadan, aşağıdan-yukarıdan, bilenden-bilmeyenden, alimden-zalimden, sporundan-siyasetinden hemen hemen herkes kendi doğrusundan başka doğru tanımazlık derecesine varan egoizm ve kibir ile kendini insan (!) hanesine kayıt edilmişlerden sayıyor…


KTÜ’DE SON YILLARIN EN DOĞRU PROGRAMLARI…


Önce geçen hafta, “yükseköğretimde öğrencileri ilçelere değil de, kampüslere koymak lazım” gerçeğini, üniversitelileri geçim vasıtası gören esnaf, hatta siyaset erbabından çekinmeden zikir eyleyen KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’dan bahis ederken, ismini “Hayrullah” olarak yazıya döktüğümüzü hatırlatıp, özür dileyelim.

Sonra da Sayın Çuvalcı’nın KTÜ’nün bana göre program açma konusunda tarihindeki en mükemmel işi yaptığını belirtip, cümle alem teşekkür edelim.

Mobilya ve Dekorasyon, Ormancılık ve Orman Ürünleri ve de Silah Sanayi Teknikerliği Programları hem sanayinin ihtiyacı, hem de geleceği olan meslekler söz konusu olduğunda tam isabet kaydedilmiştir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap