SON DAKİKA
SON DAKİKA


Enerji de kurtuluş; Berat Albayrak’ın “Yeka” dediğinde…
4.05.2022

Rusya’nın Ukrayna’ya bindirmesi ile insanlar için enerjinin ne kadar önemli olduğu, “Bir musibet bin nasihatten iyidir” derb-i meselini hatırlatarak net bir şekilde anlaşıldı.

O ki anlaşılmaktan dem vurduk, enerji temininde petrol ve doğal gaza, dolayısı ile dışa bağımlı olmaktan kurtulmamız gerektiği de artık çırıl çıplak ortada…

Doğal gazımız, petrolümüz yok diye teslim mi olacağız?

Ya da biraz daha çaba ve emek isteyen biyokütle, rüzgâr, güneş gibi yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarını halâ ihmal mi edeceğiz?

Dahası kıyısında sıcak, dibindeki için ise soğuk savaşın sürdürdüğü Karadeniz’in fırsatlarını kenara mı koyacağız?

Çaykara eşrafından gazeteci-yazar Sadık Albayrak oğlu Berat Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde “Ezberi Bozan Proje: YEKA” diye adlandırarak büyük destekler verdiği “Yenilenebilir Enerji Kaynakları”mızın harekete geçip enerji sağlamasını hızlandırmayacak mıyız?

Bugün 73 ilde biyokütle denilen bitkisel atıklardan enerji üretimimizi halen ulaştığı 2 bin 102 megavatın 5-10 katına çıkararak el alemin doğalgazına mahkum olmaktan kurtulmayacak mıyız?

Yeri gelmiş iken Şampiyon Trabzonspor’un Asbaşkanı da olan Ertuğrul Doğan’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Oltan Köleoğlu Enerji’nin de biyokütle enerji üretiminde birinci sırada olduğunu hatırlatmayı da es geçmeyelim.

“Yenilenebilir enerji kaynaklarının ‘yerli ve milli’ olarak nitelendirilmesi için elektriği üreten teknoloji ve ekipmanı da yerlileştirmemiz, bir ölçüde ülkenizde üretmeniz gerekiyor.” diyerek hedefi teknolojik anlamda da daha ileriye taşımaktan imtina eylemeyen Sayın Berat Albayrak’a da; “YEŞİL MUTABAKAT, YEŞİL SANAYİ, YEŞİL KİTAP” başlıkları altında özetlediği “kendi enerjini, kendin temin et” süreci için de teşekkür edelim.

Detaylar için ise Sayın Albayrak’ın, “BURASI ÇOK ÖNEMLİ” kitabına şöyle bir göz atalım, yeter de artar bile!


BAYRAMLIK…

Ozan Abdurrahim Karakoç’un:

“Alem-i İslam'a rahmet su gibi

Aksın bayram olsun bayramlarınız.

Evleriniz cennet kokusu gibi

Koksun bayram olsun bayramlarınız.” diye dua ettiği…

Türkülerdeki; “Uzat ellerini bayramlaşalım” güftelerinin nağmelere bestelendiği…

Basralı Ömer’in (Ömer Hayyam);

“Sevgili bir başka güzelsin bugün,

Ay gibisin pırıl pırıl gülüşün,

Güzeller bayram günü süslenir,

Seninse bayramları süsler yüzün” diyerek methiyeler düzdüğü bayramlar için Murat Taşkın’a da; “Bayramdan bayrama süslenen değil, bayramları bile süsleyen insanlar olmamız dileği ile” temennisinde bulunarak, böylesi zamanları görmeyi dilemek kalıyor!

Çifte bayram yaşayan Trabzonsporlular için ise, “Mutluluğunuz daim olsun” diye dua eylemez isek noksanlık yapmış oluruz!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap