SON DAKİKA
SON DAKİKA


FETÖCÜ olmak, lord isen serbest, avam isen yasak!
15.04.2022

Türkiye’de öyle handikaplar ve tezatlar yaşanıyor, yaşatılıyor ki, anlamak da, anlatmak da zor!

Hangi birinden söz eylesek bilmem ki! Al birini, vur ötekine!


Günah ile sevabın yer değiştirmesinden mi, yoksa helâl ile haramın karıştırılmasından mı söz eylesek!

Yoksa “sözlerinin arkasında durmayan, sürekli fikir değiştirenleri” tarif eden “Bu ne perhiz, bu lahana turşusu” derb-i meseline örnek teşkil edenlerin sayısının çığ gibi arttığından mı?

Ya da, “paradan para kazandıran” kur garantili mevduat hesabının faiz getirmesine rağmen, ribâ sayılmamasından mı?

Oldu olacak terör örgütü olarak kayıtlara geçilen FETÖ’cülüğün AVAM (halk) tabakasında suçlu muamelesi görürken, LORD’lar kamarasında (üst kesimde) takdir ve terfiye mazhar olduğundan mı dem vursak!

Dem vururken de “Kendimi bildim bileli FETÖ’nün karşısında yer almış ve bedel de ödemiş bir insan” olduğunu hatırlatarak “

“Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytanlarla dolu etrafımız. Hakikati savunmak ve konuşmak ateşten gömlek!” diyen Mazhar Yıldırımhan’ın “anlayana sivrisinek saz” babından açıklamasını mı yorumlasak?


Ki Sayın Yıldırımhan’ın, fikir bazında “dinler arası diyalog” teranesi üzerine oturtulan harekete de, yer aldığı cenahta her zamanda ve zeminde karşı çıkan birisi olduğunu çok iyi bildiğimi hatırlatarak hakkını da teslim eylemek lazım.

Bunu hak olarak teslim eyledik eylemesine de, aşağıdakiler ile yukarıdakiler arasında aynı işleri yapanları bulundukları yere göre suçlu-suçsuz sayanların riyakârlığını ne eyleyeceğiz?

Nereye yazacağız?

Nereye koyacağız?

 

1 LARİ, 5 TÜRK LİRASI İSE…


Önceki gün “Dolar-Lari-TL”  kuru üzerinden biraz karışık bir hesap yapmışız ki, anlayamayanlar olmuş!

O zaman hesabı kısa ve öz yazalım da anlasınlar!

Türk Lirası’nın Amerikan Doları karşısındaki değer kaybını uluslararası para birimi gerekçesine bağladık.

İyi de nerede ise bulunduğumuz coğrafyanın gelişmemiş 10 ülkesi arasına girmeye aday komşumuz Gürcistan’ın para birimi olan 1 Lari’nin karşılığının 5 Türk Lirası olması ile yaşanan değer kaybını neye bağlayacağız?

Yeri gelmiş iken, çok değil kısa bir zaman önce TL ile Lari’nin eşit olduğunu da hatırlatmadan geçersek eksik bırakmış oluruz!

 

SÖZ KONUSU İFTAR SOFRASI İSE…


Siz siz olun şu Mübarek Ramazan’da “Haram para ile helâl sofra kurulamayacağını” asla unutmayın!

Onun için de, toplu-tüfekli yemek davetlerine icabet ederken, kimler tarafından, ne şekilde kazanılan, hangi parayla sofranın kurulduğunu iyi irdeleyip, ondan sonra çorbaya “Bismillah” diyerek kaşık sallayın!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap