SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kim kimi vuruyor?
7.03.2020

 
Televizyondan haberi dinliyoruz:
İlk haber; “Türk askerleri Rejim Güçleri’ni vurdu” diye okundu.
İkinci haber; “Rusya ile rejim güçleri İdlib’i bombaladı”diye.
*
Dinliyoruz dinlemesine de, ben diyeyim “anlamakta”, siz söyleyin “kavramakta” bir sıkıntı çekmiyor muyuz?
Öyle ya, Türkiye de vuruyor. Rusya destekli rejim güçleri de!
Herkes bir yerleri vuruyor. Vuruyor vurmasına da Türkiye rejim güçlerini (!) vuruyor ise, rejim güçleri niye karşılık vermiyor da, “Bende gider başka yerlere vururum”mu diyor?
Adeta, kimin kimi vurduğu belli değil gibi!
Anlayan ve anlatabilecek birisi varsa beri gelsin!
*
Haaa! Bir de, Astana ve Soçi Mutabakatlarını yaptıktan sonra sözünde durmayan Rusya’nın, 33 ile başlayıp sayıları her gün artan şehitlerimiz ortada iken ve de İdlib’de bazı yerleri uhdesine geçirdikten sonra verdiği “Ateşkes” garantisine halâ inananlar var ise onlarda beri gelmekten eksik kalmasınlar!

BOP KATIRI…

Ben size bir Nasrettin Hoca fıkrası anlatayım.
Siz de hocanın bindiği katırı BOP, yani Büyük Ortadoğu Projesi sayarak Suriye merkezli işlerin nereye gideceğine karar verin!
Nasrettin Hoca, çekiştirmelerine karşın inat ettiği yere doğru giden katırın üstündeyken; “Nereye gidiyorsun?” diye soranlara, “Katırın istediği yere” cevabını vermiş!
O ki “BOP Katırı”ndan dem vurduk, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nın da şu tespitini de paylaşalım:
"Bugün Türkiye'yi hedef noktasına getiren ana unsur izlenen yanlış politikalardır. BOP ile başlatılan sürecin gönüllü ortağı olan bu iktidar, coğrafyamızın harap olma sürecinde aktör olmuştur.  Tekrar ediyorum BOP'u anlamak bugün yaşanan hadiseleri anlamak olacaktır. Bu projeyi anlamadankimse Türkiye'nin nasıl hedef haline geldiğini anlayamaz!"

DİNİME KÜFREDEN BARİ MÜSELMAN OLSA!

“Amaca ulaşmak için her yol mubahtır” mantığının hakîm kılındığı siyasette, bir zamanlar kendine “helâl” saydıklarını,şimdilerde rakiplerine “haram” kılanları görünce usuma; “Dinime küfreden bari Müselman olsa” sözü öyle bir geliyor ki!

Söz benim hafızama geliyor da, sözü dün “yanlış” dediğine bugün “doğru” deyivereninkilere neden,  nasıl ve niçin gelmiyor?
İşte ben de bunu anlasam da, kavrayamamakta sıkıntı çekiyorum!

HEM PYD-PKK’YI,
HEM DE TÜRKİYE’Yİ DESTEKLEMEK!
Nasıl diyor?

ABD’nin Ortadoğu görevlisi:“Mühimmat verebiliriz. Türkiye’nin savunma hakkını destekliyoruz.”

Eeee; nasıl oluyor bu iş?

Türkiye’ye düşman terör örgütleri PKK ve PYD’ye onbinlerce TIR dolusu ağır silahlar ile mühimmatı verende onlar, destekleyen de!

Nasıl oluyor bu iş?

Amacınız silah satmak, bunun için de Ortadoğu coğrafyasını karıştırmak ise, “Olur olur. Bal gibi olur!”


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap