SON DAKİKA
SON DAKİKA


Korona Trabzon’a Geldi Bile!
11.03.2020

Durun!

Hemen paniğe kapılır, evlere kapanmayın!

“Korona Trabzon’a geldi” dediysek, bu işi göz göre, elini kolunu sallayarak yani direk olarak değil, dolaylı yönden endirek olarak yaptı bile!

Endirek olarak yani, insan ve toplum hayatının en önemli parçası olan ekonomiye, Trabzon’da etki ederek hemen gösterdi kendini.

Nasıl mı?

Nevruz nedeniyle İran’dan Trabzon’a gelmek üzere rezervasyon yaptıran, dahası gelmesi de beklenen 10 bine yakın Acem den tek bir kişi dahi kapımızı çalmayacak!

Çalmayacak değil; bu ülkedeki korona virüsü nedeniyle çalamayacaklar.

Otellerimizde yatamayacak, hiçbir yerden alış-veriş yapamayacaklar!

Tahminim odur ki; İranlıların yokluğuna, diğer Arap ve Körfez ülkelerinden önceki yıllarda gelenler de eklenecek.

Endişem odur ki; bu tablo, bu gidişat sadece Trabzon ile sınırlı kalmayacak, başta gözbebeğimiz Antalya olmak üzere Türkiye’nin genelinde yıllık 40-50 milyar dolar döviz kazandıran turizm sektörü de çökecek. Daha doğrusu çöktürülecek!

Ne zaman mı?

Nisan, Mayıs’ı bekleyin…

ÇAYDAN ÇALIŞMADAN KAZANMAK

Ben diyeyim, "yüz", söz söyleyin "on bin kere yüz" anlatmışımdır.

Kıssadan hisse hesabıyla!

Ama, kıssayı papağan gibi tekrarlamış olsak da, alınan hisse her nedense pek artmamıştır. Çünkü, tembelliğin diz boyunu geçtiği, tepeden bile çıktığı bir toplum haline gelindi. Ancak, karşılıksız, yani çalışmadan elde edilmek istenenler ise hiç ama hiç bitmedi!

*

Adamın biri durmadan tanrıya; "Bana büyük ikramiye çıkar" diye yalvarır dururmuş.

En sonunda Tanrıya bıkkınlık gelmiş, çağırmış meleklerini; "Şuna büyük ikramiye çıkarın" diye buyurmuş. Ama meleklerde kıpırtı yok! "Ben emir veriyorum" diye üstelemiş Tanrı.

Meleklerden biri zar zor; "İkramiye çıkaracağız ama, adam hiç bilet almıyor ki" demiş.

Yeri gelmiş iken (sonra daha fazlası ile irdeleyeceğiz), Mayıs ayında başlayacak 2020 yaş çay alım kampanyasında korona virüsü nedeniyle Gürcistan’dan getirilecek işçilerin çalıştırılamama ihtimali işsizliğin had safhada olduğu Rize, Trabzon ve Artvin’de bahçe sahiplerini kara kara düşündürdüğünü de hatırlatalım!

Ama binlerce TC kimlikli işsiz var iken, neden endişe edildiğine de kafa yoralım!

Gelin ona da, usumuza doldurulan suni gündemlerden kafamızı kurtardıktan sonra, gelecek hafta yoralım.

GÜNÜN SORUSU

Neden NATO’sundan, CENTO’suna,

AB’sinden, OPEC’ine,

Amerika’sından Rusya’sına,

İran’ın dan Arabistan’ına,

Hatta;

Türkiye’sine kadar hiç kimse, tek bir devlet malum coğrafyada olup bitenlerin hepsinin BOP denilen Büyük Ortadoğu Projesi’nde yazılı olduğunu, adım adım gerçekleştirildiğini bir türlü ve ısrarla görmezler?

Dahası, tüm bunların Musevilerin, Başkenti Kudüs olan Büyük İsrail Devleti ile Kürdistan Devleti kurmanın değirmenine su taşıdığı neden anlamazlar?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap