SON DAKİKA
SON DAKİKA


Prof. Dr. Hayrullah Çuvalcı’dan Doğrunun da doğrusu…
1.05.2022

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hayrullah Çuvalcı’nın, yöre ekonomileri kalkınsın diye gelişigüzel yerlerde açılan üniversite bölümleri için yaptığı olumsuz, ama zerresine kadar doğru değerlendirmeye, tepeden tırnağa katılmamak eğitim ve öğretime ihanet etmekten başka bir şey değildir!

Hele hele bir süre önce yine üniversiteleşme adına beyanda bulunan ayrı yöneticinin, “Fakülteler, bölümler açarak yöre esnafına katkıda bulunuyoruz” şeklinde yaptığı açıklamadaki garabeti de hatırlayınca…

Sanki üniversiteler gençleri bilgilendirmenin, bilinçlendirmenin, hayata hazırlamanın son aşaması olan yerler değil de, bakkala, kafeteryaya, yurt sahiplerine, dolmuş şoförlerine para kazandırma, onları geçindirme aracı imiş gibi!

Hiç uzatmaya, evelemeye gevelemeye gerek yok!

Üniversite” demek, içerisinde her türlü bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin de öğrencilere sunulduğu yerler demektir.

Öğrencilerin bir yandan öğretim görürken, diğer yandan çok yönlü olarak hayata hazırlanmaları demektir.

Okul bittiğinde atılacakları iş hayatının zorluklarını öğrendikleri, engellerini nasıl aşabileceklerini son aşama olarak öğrendikleri yerler demektir.

Onun için “bana kalsa” değil, sağlam kafalı ve sağlıklı vücutlu bir topluma hizmet eyleme adına gerekli olduğu için istisnalar hariç tek bir ilçede dahi bırakın üniversiteyi, bağlı fakülte, meslek yüksekokulu, bölüm bile açılmamalıdır.

Ezcümle, tek satır: İlk kez çok doğru olduğu halde kimsenin telaffuz dahi etmediği, edemediği acı gerçeği “Öğrenciler donanımlı kampüsler dururken, ilçelerde okurlar mı?” diyerek dillendirerek, hakikate, ilme ve doğruya hizmet eyleyen Prof. Dr. Çuvalcı’yı, dileriz herkes, ille de bu işlerin başı devlet-i aliyedekiler hiç değilse bundan sonra dinlerler.

 

ÜRETİCİ-İHRACATÇI RAMAZAN SOFRASINDA…


Ülkemize net döviz kazandıran bir numaralı tarım ürünü olan fındık adına, önceki akşam Ertaç ve Cüneyt Öztürk kardeşlerin Giresun’daki Öztürk Fındık fabrikasının bahçesinde oruç açtık.

Üretimden tüketim aşamasına kadar fındığı bir bütün olarak kabul edip de fındığı kırıp işleyip, istihdam yaratıp, ihracat yapıp kazanım sağlayan kardeşlerin köylüsünden kentlisine kadar bine yakın kişinin katıldığı iftar organizasyonu yemekleri kadar sohbetleri ile de damağımızda, dimağımızda tat bıraktı.

Öğrendik ki, Öztürk kardeşler 2 ayrı mevcut fabrikaya, Bulancak Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir işletmeyi eklemenin gayreti içindeler.

Detaylara daha sonra gireceğiz.

Ama geçen hafta ne yazmıştık?

İslâm’ın şartlarından birini oruç ibadeti ile yerine getirirken, bunu “Rızkın onda dokuzu üretmektedir”  ve de “Çalışmak en büyük ibadettir” hadisleri ile birleştirme yok mu?

Bundan büyük sevap olur mu?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap