SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şükrü Kuleyin’den, Atası Türk Atatürk ile Biçare Hamid…
16.03.2022

Söz konusu kitap olunca en fazla aklıma geldiği için satırlara da fazlasıı sirayet ettirdiğim darb-ı mesel şudur:

“Medeniyetin değişmeyen iki ölçüsü okumak ve dinlemektir.”

Okumak için de yazanın, ille de bunu kitap halinde vücuda bir getirenin olması da zarurettir.

Öyle ya; kitaplar “okus pokus” yapılarak değil, yazılarak inşa edilebiliyorlar. İşte bu inşa söz konusu olunca da, inşaatı iyi yapanın bina sağlamlığı kadar, kitabı iyi yazanın da evsâfı önemli hale geliyor.

Geçen hafta sonu “Bir insanın, ille de topluma mal olmuşların hayatını artısı-eksisi, iyisi-kötüsü, günahı-sevabı ele almayı bütün halinde değil de, başka hesaplar uğruna münferit olaylar üzerinden irdelemek doğruya hizmet değildir” dercesine bir kitap tutuşturuldu.

“Bu ikincisi” denilerek tutuşturulan kitap “Biçare HAMİD” idi. Yani Osmanlı İmparatorluğu’nu, en zor ve son dönemlerinde tam tamına 33 yıl Padişah olarak idare eden Sultan Abdülhamit.

Daha doğrusu iki kitap tutuşturuldu. İlki olan “Atası Türk ATATÜRK” de…

Yazanları kim? Şükrü Kuleyin

“Trabzon, Türkiye’nin T’sidir” inancını ana karnından bile 1961’de çıkarak, 61’e ulan tutkusunu daha ilk günden kayıt altına aldırması yetmezmiş gibi, “Kimliğimizdir” dedirtecek kadar Trabzonspor ile hayatını özdeşleştirmiş ortada duran bir has adam.

“Ortada duran” dedik isek, “Her konuda, herkesi yeşil ışık yakan, her yanı oynayan” birileri, hatta çokları gibi sanmayın!

O’nun orta dediği; “Atatürk ilke ve inkilâplarına bağlı Türk Milliyetçisiyim” diye net ve şaşmaz bir şekilde ana gibi, Anadolu gibi tarif etti tek merkezden başka bir şey değildir.

Ana rahminden çıkıp, “Topraktan geldiniz, oraya döneceksiniz” emrini yerine getirdiğimiz yaşam denilen süreci; “Bu hayatta yaşamıyoruz, sadece geçiriyoruz” inancı ile “mezar taşındaki kısa bir çizgi” denilebilecek sürede tamamladığımızı unutmamayı öneren bir Adem Oğlu…

Hiç uzatmaya, evelemeye gerek yok!

Adem oğlu Şükrü Kuleyin’in, “Kendinize eleştirilerek kötülük etmeye sebep olmak istiyorsanız kitap yazın” gerçeğini, “Her ne olursa olsun, zararlısı yoktur” diyerek öncelikle “Bir millete ruh veren Adam” diye tariflediği Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, sonra da “Bir imparatorluğu 33 yıl idare etmekten bahsediyoruz. Hem de dünyanın kazan olup fokur fokur kaynadığı bir dönemde. Bu adamın hayatında onu evliya ilan edecek halleri de, zalim sayacak uygulamaları da bol bol bulursunuz” dediği Sultan ABDÜLHAMİD’i mutlaka okuyun.



© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap