SON DAKİKA
SON DAKİKA


TMO Satamadı Ama Zamansız Öten Horozlar Susmuyor!
2.03.2022

TMO depolarındaki fındıklardan 39 TL’den satış kararı aldığında, takılıp kaldıkları yerden olaylara at gözlüğü ile bakanların yazdıkları senaryolar, yaptıkları ithamlar karşılık bulmadı. Çünkü TMO’nun satışına günün piyasa koşulları içerisinde kimse talip olmadı.

Olmadı olmasına ama sanki ihracatçılar TMO fındığına hücum edecekmiş gibi senaryolar üretip, ağızlarından çıkanları kulakları duymayacak şekilde lâf eyleyenler, söylediklerinin tamamı “fos” çıkmasına rağmen şimdi de başka teraneler çekiyorlar.

Hele hele içlerinde kimisi millet vekâleti, kimileri köylü parasından her ay düzenli ücret alan 2-3 tanesi var ki sanki kendilerinin gösterdiği tepki üzerine ihracatçılar TMO’dan fındık almamış, ya da almaya cesaret edememişler gibi lâflar eylemekten geri kalmıyorlar!

Bunların ki ister istemez Ledric Dumont’un; “Öyle horozlar vardır ki öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar” sözünü hatırlatmıyor değil!

REKTÖR’ÜN ÖZÜRÜ, FKB’DE KABUL GÖRMEDİ…

Geçen hafta Giresun’da yapılan “Ülkemizin Stratejik Ürünü Fındık: Önemi ve Geleceği” konulu toplantının açılış konuşmasını Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can yaptı.

Sayın Can, konuşmasında sektörde son yıllarda üretici örgütlenmesinin zayıfladığına dikkati çekerken Fiskobirlik’den, “çöküntü içinde” ibaresini de kullanınca tepki aldı.

Kendisine iletilen tepkiler üzerine Rektör Can, kastını aşan ifade kullandığını söyleyerek, kürsüden özür diledi, meramını tekrar dile getirdi. Ama yaptığı ikili görüşmelerde de özrünü dile getirmesine rağmen FKB yetkililerini ne ikna, ne de razı edebildi.

Edemeyince de toplantının panel bölümünde FKB adına konuşmacı olan Ali Deniz’in katılımı da gerçekleşmedi.

Oysa rektörün hem ikili görüşme, hem de kürsüden yaptığı özüre rağmen ortada bu kadar abartılacak bir yanlış yoktu.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ, FINDIK TEMALI İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ OLDU

Türkiye’nin en önemli tarımsal ihraç ürünü olan fındık akademik anlamda Giresun Üniversitesi’ne teslim edildi.

Fındığın başkenti olarak da adlandırılan Giresun’da üniversite, 13 Kasım 2021 tarihinde, YÖK tarafından bölgesel odaklı misyon farklılaşması ve ihtisas programı kapsamında alınan karar ile fındık temalı ihtisas üniversitesi oldu.

Fındıkla ilgili çalışmalarda öncülük ve önderlik edecek olan Giresun Üniversitesi’nde halen Fındık Eksperliği, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi bölümleri ile Fındık Araştırma ve Uygulama Merkezi yer alıyor.

İhtisaslaşmada ilk adım birim alandan daha çok, daha kaliteli ve daha nitelikli fındık alabilme olacak.

NADİR ŞİMŞEK BALSU’DA…

Uzun zaman Progıda’da görev yapan Nadir Şimşek’in yeni mekânı Balsu oldu.

Sektörle ilgili etkinlikleri kaçırmayan ve işini de kendini geliştirerek yapmayı şiar edinmiş Nadir Şimşek, Balsu Zirai Ürünler’de, Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunda fındıkla haşır neşir olmayı sürdürecek.

Sayın Şimşek’e yeni mekân ve görevinde başarılar diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap