SON DAKİKA
SON DAKİKA


Utanıyorum!Çay toplayacağım...
1.05.2020

Şunun şurasında 5-10 gün içinde açılacak 2020 ürünü yaş çay kampanyası için yazılıp, çizilen, söylenenlere bakıyorum da, çok ama çok UTANIYORUM!

İnanın sorun edilen bu konuyu ben diyeyim “yazmaya”, siz söyleyin “yorumlamaya” dahi UTANIYORUM!

Nasıl UTANMAYAYIM ki?

Gürcüler gelemeyecek diye, yaş çay yapraklarının dalında yanması ihtimalinden dem vuranları, dahası neredeyse gözyaşı dökmeye başlayacakları gördükçe UTANIYORUM!

“Her şerde bir hayır vardır” hesabı yapıp, bir kampanya döneminde Gürcülere ödenen 80-90 milyon doların şu yok zamanda cebimizde, ülkemizde kalacağını hesap ederek sevinmeyenlerden UTANIYORUM!

İşsizlerin kol gezdiği Rize, Trabzon, Giresun, Artvin’de, çalışabilecek işçi bulunamayacağından söz edenlerden UTANIYORUM!

Koronavirüs nedeniyle okullar tatil edildiği için, on binlerce genç ortalıkta elini kolunu sallaya sallaya gezerken, çaya makas sallayacak kimse bulunamamasından endişe edilince UTANIYORUM!

Yaşı kemale ermişler bahçelerde çay kırarken, ellerinde binlerce liralık cep telefonları ile oyun oynayan “Bir avuç bostan, yan gel yat Osman” babından olan gençlerden UTANIYORUM!

Sabah ezanından sonra yatmayıp, işe gidinceye kadar 3-4 saat bahçeye girip çay toplamaktan imtina eden ümmetin masa başı memurlarından UTANIYORUM!

Cebinde 10 lira dahi yok iken, gündelik olarak kendilerine önerilen 150-200 lirayı beğenmeyenlerden UTANIYORUM!

Her ne olursa olsun! “iş başa düştü” demeyerek, çay bahçesine girme yerine, halâ “nasıl kaçarım” hesabı yapan alçakları görünce inanın, çok ama çoook UTANIYORUM!

“Birlikten kuvvet doğar” gerçeğini bir kenara koyarak boş lâf eyleme, haybeye beyanat verme, el alem işte görsün hasebiyle ortalıkta dolaşanlara karşın, en güzel hasletlerimizden olan imece usulünü gençlerle el ele vererek harekete geçiren Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu gibi, has ve yararlı işler yapan, daha çok devlet-i aliye mensubu göremeyince UTANIYORUM!

*

UTANIYORUM!

Ama utanmakla kalıp da, yukarıdakiler gibi bahçeden kaçacağımı sakın sanmayın!

İşim gücüm çok! Aslında zamanım da yok!

Ama, “milli servet yaş yaprak bahçede beklemez. İşlenerek kuru çay olmak ister” diyecek ve şimdiye kadar elime almadığım çay makasını kaparak bahçelere dalacağım!

Dostlarım, Hayrullah Öztel’i, Erdal Saral’ı, Yavuz Selim Çakıroğlu’nu, Kemal Kahraman’ı, hatta çay sektörü ile haşır neşir olmama vesile olan şimdinin Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ü, dahası Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’ı arayacak, günlük olmasa da saatlik ücrete razı olup yaş çay yaprağı toplayacağım!

Toplamalıyız da!

Toplayabilecek insanımız da, gücümüz de var!

Rizeli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan nasıl dedi?

“Biz Bize Yeteriz Türkiye’m”

Öyle ise buyurun, hep beraber kendi kendimize yetmeye…

Bunu da ispat etmek için bahçelere dalarak, yaş çay yaprağı toplamaya!

HAYDEN BAHÇEYE!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap