SON DAKİKA
SON DAKİKA


Irkçılık yeni dünyanın koronası
3.06.2020

 
George Floyd Amerika’nın Ninneapolis şehrinde polis tarafından öldürülen 690 siyahiden birisi.

Ne ilk ne son. Irkçı eğilim Batı kültüründe asla eksilmez.

Çünkü dünyaya demokrasi dersi veren Batının etnik kimlik ve İslam düşmanlığı kurumsal bir olgudur.

İnsanları mensup oldukları etnik kimliklere, ten renklerine, inançlarına göre tasnif ederek ötekileştirme anlayışı Batı tarafından geliştirilmiştir. İdeoloji haine getirdikten sonra bu anlayışı, çağdışı ve insan haklarına aykırı ilan etse de batı, samimiyetsiz duruşu ile, gerçek yüzünü kapatabilir mi? Tabi ki hayır!

Demokrasi ve sözde insan haklarının en iyi savunucu Amerika’da ırkçı polisin silahsız siyahi genci boğarak öldürmesinin altında ırkçı sistem ve siyaset anlayışı aranmalıdır.

Bugün Amerika’da meydana gelen ya da kurgulanan ırkçılık hareketinin arkasında yatan neden sadece ekonomi olarak görülmemelidir. Batılı beyaz her çıkmazında olduğu gibi bugünde, kendine benzemeyeni sorumlu tutmakta ve suçlamaktadır.

Toplumda en kolay örgütlenen duygudur ırkçılık.

Korona nasıl ki kısa bir zaman içinde bütün dünyayı sarmışsa, ırkçılıkta en az korona kadar hızla yayılabilecek ve zihinleri zehirleyebilecek bir mikroptur.

Irkçılığın kökeninde sanıldığı gibi sadece ten rengi veya etnik köken yoktur. Irkçılık hareketi için bir çok neden oluşturulabilir. Yabancı düşmanlığı, kültürel farklılıklar, işsizlik, umutsuzluk…gibi.

Irkçılık kadar sinsi sinsi ilerleyen ve hızlı yayılabilecek başka bir toplumsal hareket yoktur.

Korona pandemisinden sonra ekonomik çöküşün insanlar üzerinde oluşacak bir çok olumsuz etkileri düşünürsek,  ırkçılık konusunda bütün dünya gereken tedbirleri almalıdır.

Dolayısıyla bugünlerde devletimizin ve siyasetin en fazla işleyeceği konu ülke birliği ve berberliği olmalıdır.

Batı dünyevi ve ekonomik alanla ancak yükseleceğini inandığı, insanları da bu alana yönelttiği için toplumda birlik kavramını oluşturmaları oldukça zordur. Dolayısıyla bizlerin insanları yönetmek için ben merkezli siyaset yapan Batı’yı model almak yerine, kendi değerlerimize sarılmamız çok önemli.

Özellikle bugünlerde, insanlarımızın aidiyet duyguları; dayanışma ve ideal duygularıyla güçlendirilmeli, toplumda, Anadolu’nun alicenaplığı ve İslam’ın hoşgörüsü sık sık işlenmelidir.

Unutmayın ırkçılık basit bir önyargı değildir. Bir anda toplumun bütün dokularına yerleşip, bünyeyi tahrip edebilir.

Aman dikkat!

Irkçılığın tahribatı yüzyıllar sürer ve etkisi koronadan çok daha büyük olur.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap