SON DAKİKA
SON DAKİKA


Her 24 nisan ''Türk diplomatlarına soykırım''tarihi olarak anılmalı!
27.04.2019

Her 24 Nisan’da Türkiye aleyhine ‘Sözde Ermeni Soykırımı’nın gündeme getirilmesini ibretle izliyoruz.

Uzun yıllar boyunca Ermeni propagandası, dünya kamuoyuna 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğunun Ermenilere karşı soykırım yaptığını aşılayarak sistematik bir kampanya yürütmektedir.

Her yıl 24 Nisan’da bu konu, büyük devletler de dahil olmak üzere farklı ülkelerin parlamentolarının gündemine alınmaktadır.

Eğer bir devlet savaş ortamında ve doğrudan savaş bölgesinde içerideki ve dışarıdaki etnik grupların olası silahlı eylemleri ile karşı karşıya kalmışsa, kendi nüfusunu korumak için aldığı önlemler elbette normal ve doğaldır. 24 Nisan 1915 tarihinde hükümet bu girişimlerin üzerine Ermeni komiteleri ve partilerini kapattı, 2345 aşırı milliyetçi tutuklandı.

Göründüğü gibi, idari nitelikte olan koruyucu önlemlerin alındığı gün, soykırım günü olarak ilan edildi.

Aslında 24 Nisan soykırım olarak değil, Taşnak, Hınçak, Ramgavar gibi örgüt ve cemiyetlerin mensuplarının tutuklanmasının anılmasıdır.

Fransa Ermeni diasporası sadece Ermenistan Ermenilerini ve diğer diaspora Ermenilerini Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı düşmanca duygular içinde büyütme ve etkileme gayretinde olmakla kalmayıp, başta bulundukları toplumların kamuoyunu da “soykırım” sözcüğü ile Türkiye aleyhine yönlendirmektedirler.

Nedeni “Türkiye eğer Avrupa Birliği’ne girmek istiyorsa soykırımı kabul etmelidir” düşüncesidir.

Buna bağlı olarak belirtmeliyiz ki Ermenistan Bağımsızlık Bildirgesi Madde 11’de yer alan “Ermenistan Cumhuriyeti 1915 yılı Osmanlı Türkiye’sinde ve Batı Ermenistan’da Ermeni soykırımının uluslararası tanınması işini desteklemektedir” ifadesi aslında her şeyi özetlemektedir.

Şimdi şu tabloya bir bakın! Her biri Ermeni terör örgütlerinin kurbanı Türk diplomatlar. 1973’ten 1984’e kadar...

Los Angeles’tan Santa Barbara’ya, Lizbon’dan Paris’e, Madrid’e, Viyana’dan Vatikan’a kadar başta ASALA terör örgütü olmak üzere Ermeniler tarafından katledilen diplomatların her birinin isimlerini görüyorsunuz.

Aralarında Paris’te konsoloslukta şehit edilen din görevlimiz Tecelli Arı da var.

Tek kelimeyle “DİPLOMAT SOYKIRIMI...”

Ama ikide bir sözde Ermeni soykırımını gündeme getirmeye çalışan Batı dünyası ve ABD kendi ülkelerinin başkentlerinde güvenlikleri kendilerine ait olan Ermeniler tarafından şehit edilen Türk diplomatlarının adını bile anmıyor...

Ey Fransa!

Ey Macron efendi!

Bu diplomatları kimler şehit etti?

Senin başkentin Paris’te din görevlisi olarak görev yapan Tecelli Arı’yı kim şehit etti?

Türkiye artık her 24 Nisan’ı Avrupa ve dünya başkentlerinde sistematik olarak katledilen Türk diplomatlarına yönelik soykırım tarihi olarak anmalı.

Devlet töreniyle...

Bizim şehit diplomatlarımıza borcumuz var...

Bu borcumuzu ödeyelim.



© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap