SON DAKİKA
SON DAKİKA


Balıkçılarımız Gürcistan'a döndü
28.03.2020

Bilindiği üzere bu yıl balıkçılık sezonunda beklendiği gibi palamut balığı avcılığı olmadı. Buna mukabil bizim kendi karasularımızda hamsi avcılığı,geçmiş yıllara nazaran biraz erken yani eylül ayında başladı. Ekim-kasım-aralık, hatta Ocak ayları dahil yoğun ve verimli bir hamsi avcılığı yapılmıştır. Balıkçılarımız bu zaman içinde avladıkları hamsinin önemli bir kısmını piyasaya, bir kısmını da balık unu ve yağı (yem) fabrikalarına vererek değerlendirdiler. Balıkçılarımız, kendi karasularımızda son yılların en verimli avcılık sezonunun olduğunu söylemektedirler...

 

Özellikle hamsinin kendi sularımızı yavaş yavaş terk edip Gürcistan karasularına göç etmesiyle balıkçılarımızın bir kısmı, aralık ayı sonu itibarıla, iki devlet arasında avcılık antlaşması gereği, bakanlığımızın izni ile Gürcistan’a gittiler. 20 civarında avlanma teknesi ve 60 civarında da aktarma teknesi ile orada avcılık yaptılar. Yaklaşık 3-3,5 ay kadar Gürcistan da avlanan balıkçılarımız, bu süre zarfında tahmini 250 bin kasa hamsiyi, piyasaya arz edilmek üzere ülkemize gönderdiler. Avladıkları hamsinin bir kısmını da, bizim iş adamlarımızın da ortağı oldukları orada kurulu balık unu ve yağı(yem)fabrikalarında değerlendirdiler. Oradaki fabrikalara verilen hamsinin yaklaşık 120-130 bin ton civarında olduğunu balıkçılarımız ifade etmektedir.

 

Gürcistan’da çok verimli bir sezon geçirdikleri anlaşılan balıkçılarımız, bu süre zarfında ülkemize 30 milyon dolara yakın dövizin kazandırıldığını söylemektedirler. Geldiğimiz bu noktada ise, dünyayı sarsan bir virüs belası sebebiyle,devletimizin aldığı tedbirler üzerine 15 Mart itibarıyla avcılığı bırakıp yurdumuza döndüler. Umarım bu tedbirler içerisinde onlar içinde gerekli önlemler alınmıştır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap