SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çanakkale geçilmez
20.03.2021

Değerli okuyucularımız; Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönünümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Kahraman Türk milletinin (Mehmetçiğin) 106 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek yazdığı “Çanakkale Geçilmez” destanının haklı gururunu bir kez daha yaşıyoruz.


Mustafa Kemal Atatürk, askerlerine, şu sözlerle seslenmişti: “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hakim olabilir.”

“Benimle beraber burada muharebe eden bütün askerler kesin olarak bilmelidir ki, bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. Uyku ve dinlenme aramanın, bu dinlenmeden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım…” (Mustafa Kemal Atatürk)

“ Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur…” (Mustafa Kemal Atatürk)

“ Zafer, zafer benimdir, diyebilenindir. Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez. Zaferin büyüklüğü, savaşın çetinliği ile ölçülür. Zafer, barışın en kısa yoludur…”


16 MART RUHU VE ÖĞRETMEN OKULLARI


16 Mart 1848 tarihinde rüştiyelere öğretmen yetiştirmek üzere ilk “öğretmen” okulu kuruldu. Ülkemizde bu tarih, öğretmen okullarının kuruluş tarihi olarak kutlanır…

Darülmuallimin’in 1848 tarihinde kurulmasının ardından, 1870 tarihinde Darülmuallimin-i Sıbyan- 1877’de Darülmuallimin-i İdadi ve 1891’de Darülmuallimin-i Ali açıldı.

Cumhuriyet ile birlikte Türkiye’de öğretmenlik mesleği yeniden yapılandırılarak daha çağdaş bir gelişim sürecine girildi. 1924’te çıkarılan 430 sayılı Tevhid-i Tedrisat Kanunu (Öğretimi Birleştirme Yasası) ve 439 sayılı Orta Tedrisat Muallimleri Kanunu ile hem eğitim sistemine hem de öğretmenlik mesleğine çağdaş bir boyut kazandırılmıştır…

Türkiye’de okullara öğretmen yetiştirmenin kaynağı; Köy Eğitmen Kursları-İlköğretmen Okulları-Köy Enstitüleri-iki yıllık Eğitim Enstitüleri ve günümüzde de Eğitim Fakülteleridir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap