SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ders Alınacak Ders
27.03.2021

Malum olduğu üzere fareler kedilerden korkarlar, hep bu korku ve endişe içinde yaşarlar. Hep böyle kedi korkusundan daima bir endişe içinde olan bir fare, ünlü bir büyücüye giderek kendisine yardımcı olmasını ister. Büyücü hemen işe koyulur ve fareyi kediye dönüştürür. Fare, kedi olmaktan mutlu olacağı yerde, bu kez köpekten korkmaya başlar.

Büyücü bu kez onu bir kaplana dönüştürür. Kaplan olan fare, sevineceği yerde bu defa avcıdan korkmaya başlar. Büyücü bakar ki ne yaparsa yapsın farenin korkusunu yenmeye imkan yok. Onu tekrar eski haline dönüştürür ve der ki; “Aslı hu, Nesli hu... Sen cesareti olmayan korkak birisin. Seni ne yaparsak yapalım, sende sadece bir farenin yüreği var. Onun için ben sana yardım edemem…”

Sevgili okurlarımız, William Şhakespeare’in bu konu ile ilgili tespitleri de şöyledir: İnsanların çoğu sevmekten korkuyor, kaybetmekten korktuğu için... Düşünmekten korkuyor, sorumluluk getireceği için…Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için…Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğin kıymetini bilmediği için… Unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi bir şey vermediği için.

BİR (DERS) DE BİZİM TEMEL’DEN

Küçük Temel, baba Temel’e sorar:

- Baba, sarhoş nedir?

Baba Temel cevap verir:

- Şu karşıda dört ağaç görüyorsun ya… Onu sekiz tane gören sarhoştur.

Küçük Temel:

- Ama baba, orada iki ağaç var.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap