SON DAKİKA
SON DAKİKA


Eğitime Yapılan Bunca Yatırımın Amacı...
17.11.2019
Bunca eğitim çabalarımızın amacı, geçmişten günümüze tüm ahlak yasalarının gayesi; insanı faziletli, dürüst, terbiyeli bir fert olarak topluma kazandırmak, tarafsız olmak, doğruya ve güzele yöneltmektir.
 
Aldığı eğitimi içine sindirmiş insan neyin iyi neyin kötü, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu kolaylıkla ayırt edebilir. Lakin terbiye görmemiş, ahlaken eğitilmemiş kişiler
kendi çaplarında birer zavallı oldukları gibi, toplum içinde de birer yüzkarasıdırlar. Bunlar, sadece kendi duygularının ve de içgüdülerinin kanunlarına uyarlar. İşlerine gelmeyen durumlarda hiçbir şeye aldırış etmeden, türlü şekillerde bulaşıklık, karışıklık çıkararak huzursuzluk yaratırlar.

Zaman zaman gülünç bir üstünlük kompleksine kapılan bu basit ve zavallı kişiler, kendilerini oldukları gibi görmeyi bir türlü kavrayamazlar ve ne derece iğrenç ve de çirkin hallere düştüklerinin farkına bile varamazlar.

Toplumumuzun örf, adet ve göreneklerine ters düşen ahlak, basiret, doğruluk kavramlarıyla bağdaşmayan, insani duyguları yaralayan davranışlar, his ve vicdan sahibi insanlar tarafından kınanır ve kabul edilemez bulunurlar. Kendi şahsi çıkarları uğruna başkalarına haksızlık eden, bu amaçla her türlü yalan ve hileye başvuranların korkunç gayretleri karşısında aklı başında hangi insan, edepsizlik ve ahlaksızlık etmenin aşağılaştırıcı bir durum olduğunu düşünüp de buna tepki göstermez.

Bir kişiye yapılan haksızlık, topluluğa yönelmiş bir tehdittir. Malum olduğu üzere haksızlık,başkalarının her türlü haklarına karşı yapılan saygısızlık ve engel demektir. Toplumda,kendi çıkarlarını başkalarının özgürlük ve mutluluğu pahasına sağlayan birtakım zayıf karakterli insanlar vardır. Bunlar, insani duygulardan, tabii ve sosyal haklardan habersizmiş gibi davranarak sadece kendilerini üstün kılmaya çalışırlar. Karşılarındakileri zayıf yerlerinden vurarak onları kötü ve acılı durumlara düşürürler.

Suçsuz bir insana iftira atmak, birilerini zor durumlara düşürecek şekilde yalan söylemek, herhangi bir işte emeği geçene hakkını vermemek,sıkça karşılaşılan durumlardandır.
Haksızlığa uğrayıp da hakkını koruyamayan insan, daimi bir bunalım ve isyan duygusu içinde huzursuzluk yaşar. Kişisel huzursuzlukların çoğalması durumunda doğal olarak toplumda da huzursuzluğun artmasına yol açacaktır.
 
Değerli okuyucularımız görülüyor ki, eğitime yapılan bunca yatırım sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir toplumun oluşması içindir. Toplumda görülen olumsuzlukların giderilmesi, en azından asgariye indirilmesi eğitim ordularımızın dikkatli ve üstün gayretleriyle mümkün olabilecektir, diyor ve başarılar diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap