SON DAKİKA
SON DAKİKA


İNFAK
2.10.2020
 

Dinimizde “infak” kavramı, sarf etmek,harcamak anlamına gelir. Allah rızasını kazanmak niyetiyle karşılıksız yapılan harcamaları ifade etmektedir.Toplumun faydasına Allah rızası için yapılan her şey bu amelin kapsamına girmektedir. Cami,çeşme,okul,yol,hastane,hastanelere araç-gereç almak gibi faaliyetler,“infak”denen amelin kendisini meydana getirir…

Hiçbir karşılık beklemeden insanlara yardım etmek,toplumun kalkınması için insanların istifade edeceği kamu ihtiyaçlarına destek olmak,onları çözmek için katkıda bulunmak,Yüce Allah’ın Kur’an vasıtasıyla teşvik ettiği en değerli amellerdir. Allah için insana karşı fedakarlıkta bulunmak,insana hizmet etmek,yoksulun elinden tutmak,servetini toplumun menfaatine sunmak kadar önemli bir fazilet olur mu?

Geçmiş nesillerin kurdukları vakıflar, onların Kuran’ı ne kadar güzel anladıklarına işaret etmektedir. Fakirlerini gözetmeyen, kamunun problemlerini çözmek için harekete geçmeyen toplumların yaşama hakkı olmadığını Yüce Allah Muhammed süresinin 38.ayetinde ifade etmektedir.İmanımızı,kültürümüzü, namusumuzu, refah ve huzurumuzu koruyan askerlere ve onların fakir olanlarının ailelerine yardım etmek,bu ayette işaret edilen yardımlaşmanın kapsamına girmektedir

Ayetin diğer bir anlamı da,toplum hayatının dayandığı temel ögelerden düzenli bir ekonomik hayat olduğudur.Sağlığın dikkate alınmadığı bir bedende ruhun duramayacağı gibi,sağlıklı bir ekonomik yapıdan mahrum olan toplumda da devlet ruhu yaşayamaz.Kamu hizmetlerinin iyi yürüdüğü,insanın insanı tutup kaldırdığı,komşusu aç yatarken kendisi tok yatmayan insanların bulunduğu toplumların üzerinde Allah’ın lütfu ve ihsanı vardır.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap