SON DAKİKA
SON DAKİKA


KOVİD-19 ve 19 MAYIS
16.05.2020

Hırs insanların ruhunu zehirledi; dünyayı bir menfaat çemberine aldı. Hepimizi kaz adımlarıyla sefaletin ve savaşların içine sürükledi. Hızımızı alamadık ama bunun esiri olduk. Bolluk getiren makineleşme bizi yoksul kıldı. Edindiğimiz bilgiler bizi çıkarcı yaptı, zekamızı da katı ve acımasız. Çok düşünüyoruz ama az hissediyoruz. Modernleşmeden çok insanlığa, zekadan çok iyilik ve anlayışa ihtiyacımız var. İnsancıl değerlerimizi koruyamazsak hayat korkunç olur, hep yitiririz…     (C. Cahaplin)

Bilim ve sanat, bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuk olur. Tavuk; önüne atılan bir avuç yemi gagalarken, arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olamaz… (C.Darwin)

Türk Gençliği; ideolojik saplantılara bulaşmaz. Çeşitli mihrakların arzu ve isteklerinin esiri olamaz. Olay çıkarma, kargaşa ortamı yaratma, vurma, kırma, millet ve vatandaş malına zarar verme ve kamu düzenini bozma gibi eylemlere asla bulaşmaz…

Hepimizin de malumudur ki; tarihte büyük zaferler kazanmış bir önder, bir kumandan olan Ulu Önder Atatürk, başarının sırrını şöyle açıklamıştır(milletimizin birliği, kendine güveni, azim ve kararlılığı..) Tarih boyunca, yeryüzündeki soylu varlığımızı parçalamak ve yok etmek isteyenler bugün olduğu gibi hep olmuştur. En son örnek yakın tarihimiz(Kurtuluş Savaşı).Ne oldu? Yedi Düvel, topuyla, tüfeğiyle, tüm güçleriyle üstümüze çullandılar. Onca yokluklara rağmen milletimizin birlik  ruhu, azim ve kararlılığı karşısında tarumar oldular, kaçacak delik aradılar, Akdeniz’de köpek balıklarına yem oldular…Ve…Ufuktan pırıl pırıl bir T.C. Devleti parladı..

Geçmişini bilen ve ülkesini seven gençlerimizden; milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesi ve milletini düşünen, seven, memleket menfaatini her şeyin üstünde tutan ve ona katkıda bulunan davranışlar beklemektedir. Zira toplum düzenine ve yasalara gereken saygı gösterilmeyen bir memlekette refah ve huzur sağlanamaz.  Çünkü Cumhuriyetimiz bizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmemizi beklemektedir…

Tarihi gerçekler ışığında gençlik üzerine söylenmiş bazı sözler üzerinde düşünmek, tüm gençliğimiz için faydalı olacaktır.

Gençlik istikbalin(geleceğin) güneşidir.  Gençlik; bir memleketin beyni, kalbi, onur ve güç kaynağıdır. Gençlik çağında insan olaylar karşısında daha metin olur. Dünya genellikle ilerlemiş olsa bile, gençlik her zaman yeniden başlamak, fert olarak da evrensel kültür dönemlerini tekrar yaşamak zorundadır. Gençliğe üç öğüdüm var: çalış, çalış, çalış! Gençlik çağı, bütün bir hayat boyunca faydalı olabilecek iyi alışkanlıkların kazanılması için bir fırsattır. Milletin genç unsurları bozuk olamaz. O ancak yetişkin adamdır bozulduğu zaman bozulur. Gençliğin ruhu işlenmeyen bir tarla gibi kendi haline bırakırsanız, orada ısırganlar, dikenler yetişir. Gençlerin yetişmesine önem ver. Çünkü bu yolda her hangi bir ihmal, memleketin yapısını mahveder. Yetiştirenlerle, yetişenlerin dikkatine…

19 MAYI ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap