SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avrupa Komisyonu Destekleri (04.10.2022 Yazısı Devamı)
18.10.2022

Kamu ihale sözleşmeleri arandığında ihale fırsatları dikkate alınmalıdır.

Ödüller-Ödül, bir yarışmanın ardından ödül olarak verilen mali katkıdır. AB kurumları, ödüller aracılığıyla olağanüstü çalışmaları ve başarıları takdir ediyor.

Yatırımı teşvik et -Teşvik ödülleri, yatırımı belirli bir yöne teşvik etmeyi amaçlar ve esas olarak Horizon Europe programı tarafından kullanılır

Sübvansiyonlar-Sübvansiyonlar, Avrupa Kırsal Kalkınma Tarım Fonu (EAFRD) tarafından sağlanan finansmanın büyük bir bölümünü oluşturuyor ve diğer unsurların yanı sıra çiftçilere gelirlerini artırabilmeleri için doğrudan nakit ödemeler sunuyor. Sübvansiyonlar ayrıca AB'nin en yoksul bölgelerindeki ekonomik ve sosyal eşitsizliği azaltmayı da amaçlamaktadır. AB Uyum Fonu aracılığıyla, altyapı projeleri için ödeme yapılmasına ve çevrenin korunmasına yardımcı olmak için sübvansiyonlar verilir.

Kamu ihale sözleşmeleri-Kamu alımı, bir ihale makamı (Üye Devletteki AB Kurumu veya yerel idare) tarafından bir kamu sözleşmesi yoluyla hizmet, mal veya yapım işi satın alınmasıdır. Genel bir kural olarak, bir kamu sözleşmesi hibeden açıkça farklıdır: Sözleşme durumunda, ihale makamı, ödeme karşılığında ihtiyaç duyduğu bir ürün veya hizmeti elde eder.

Hibe durumunda, faaliyetleri AB politika amaçlarına katkıda bulunduğundan, bir dış kuruluş tarafından yürütülen bir projeye veya doğrudan bu kuruluşa katkıda bulunur.

Bir proje ortağı bulmak gerekir-AB tarafından finanse edilen projelerin çoğu, farklı AB ülkelerinden veya ilişkili ülkelerden kuruluşlar arasındaki iş birliğini içerir. Uygun ortakları bulmak için bir dizi arama hizmeti mevcuttur.

Kimler ortak olabilir?-Herhangi bir şirket, kuruluş veya sivil toplum kuruluşu, mali açıdan uygun olmaları ve proje teklifinde belirtilen görevleri yerine getirmek için nitelikli olmaları koşuluyla, nerede bulunduklarına bakılmaksızın ortak olabilir. Ancak, teklif dahilinde proje görevlerini yerine getirmek için operasyonel ve finansal uygulanabilirliğin belge kanıtı olmalıdır.

İş ortağı aramaları-Her başvuru sahibi ortaklarını bulmakta özgürdür, ancak tekliflere katılmak isteyen kuruluşları bulmanıza veya kendi iş birliği tekliflerinizi yayınlamanıza yardımcı olabilecek çeşitli ortak arama hizmetleri vardır. Finansman ve İhale Fırsatları Portalı, doğrudan yönetim altında uygulanan programları kapsar. Ortak arama aracı, geçmiş AB projelerinin birçok katılımcısı arasından projeniz için ortaklar bulmanıza yardımcı olur. Profillerine veya önceki katılımlarına göre bir organizasyon seçilebilir.

Bir satın alma prosedürüne konsorsiyum olarak yanıt verirken de ortaklar bulabilirsiniz. Her ikisi hakkında daha fazla bilgi “Nasıl katılınır” bölümünde bulunabilir. İlgili finansman programına bağlı olarak, ulusal irtibat noktaları, ayrıntılı ortak profilleri ve aktif ortaklık talepleri sunan ortak arama hizmetleri de sağlanmaktadır.

Ortak bulmaya yardımcı olacak bilgi ve hizmetler, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi konuda mevcuttur:

İdealist Ortak Arama- esas olarak, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, bilgi ve iletişim teknolojisi

Avrupa Girişimci Ağı İş birliği Fırsatları veri tabanı- uluslararası şirketlerden ve araştırma kuruluşlarından yenilik ve teknoloji profillerini içerir

Çevrimiçi kılavuz- ortak bulmak için rehberlik

Eğitim ortakları- eğitimde AB finansman fırsatları için ortaklar bulun

Avrupa komşuluk politikası- komşuluk politikası için fon alıcıları hakkında bilgi (ortak aramalarına bakın)

Avrupa Girişimcilik Ağı- uluslararası ortaklarla bağlantı kurmanıza yardımcı olur

Dolaylı yönetim altındaki kuruluşlar- dolaylı yönetim altındaki ortak kuruluşla çalışma hakkında bilgi edinin (https://ec.europa.eu/)

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap