SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bazı tespitler
10.08.2020
 
Trabzon’da özellikle mahalleleri şehir merkezine bağlayan yollarda ve birçok noktada çok ciddi kaplama yüzey konforsuzlukları söz konusudur. Yama imalatlarının özensiz yapılmış olması ve kabarma ondulasyonları gibi birçok problem nedeniyle araç sürüş koşulları konfor anlamında olumsuz etkilenmektedir. Bu kaplama geometrik sorunları bir yandan sürüş güvenliğini de olumsuz etkilerken araçların da hasar görmesine neden olmaktadır. Dolayısıyla bu kaplamaların yüzey geometrilerinin düzenlenmesi için harç tipi kaplama teknolojilerine geçmek gerekmektedir. Hazır yama malzemeleri için üretim yapma olanakları oluşturulmalıdır.

Fındık kabuğunun kâğıt üretiminde kullanılabilirliği, bileşiminden üretilen furfura katkısının asfalt katkı maddesi olarak kullanılabilmesi, yakıt malzemesi olarak kullanılabilmesi, enerji üretiminde kullanılabilmesi ve diğer alternatif kullanım alanları ile birlikte önümüzdeki süreçte fındık kabuğunun değerinin çok daha artacağı öngörülmektedir. Fındık kabuğu, fındığın içi gibi son derece değerli bir maddedir.

Trabzon’da trafik güvenliği bakımından özellikle bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Forum Alışveriş Merkezi yakınında sahil tesislerine Yomra’dan geliş noktasında tam kavşağa gelme noktasında trafik ışıkları bulunmakta. Bu noktada geçiş durumlarına bağlı olarak trafik ışık ihlalleri fazlaca yapılmaktadır. Ciddi kaza riski oluşmaktadır. Ayrıca yüzeyin ıslak olduğu durumlarda kavşağa hızlı yaklaşan araçlar için ciddi devrilme ve kayma riskleri oluşmaktadır. Bu bakımdan sahil tesislerine dönüş noktasında (Ahmet Suat Özyazıcı Stadı üstündeki karayolu kesimi) kavşağın özel bir denetime tabi tutulması ve geçiş güvenliği noktasında ele alınması gerekmektedir. Özellikle ışık ihlalleri fazlaca yaşanmaktadır.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap